3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bu da olaysız yıkım

KOZLU’DA GÜLDÜREN YIKIM

Zonguldak’ın Kozlu Beldesi’nde bulunan ruhsatsız ek bina ve çıkıntılar yıkıldı.Yıkım esnasında çıkıntı ve ek bina sahipleri, polis ve zabıta ekipleri ile şakalaşıp gülmesi yoldan geçen insanları da şaşırttı

Kozlu Belediyesi encümen kararına göre, Merkez Mahallesi Bilgin sokakta bulunan ruhsatsız ek bina ve çıkıntılar yıkıldı. Kötü görüntüye de yol açan binaların yıkımında polis ekipleri de geniş güvenlik tedbirleri aldı. Yıkılan ek bina ve çıkıntıların sahipleri, yıkım boyunca polis ve zabıta ekiplerine şaka yapıp güldüler. Polis çemberindeki alanda bulunan insanların tepki yerine şakalaşmaları ve gülmeleri yoldan geçen insanları da şaşırttı. Olanları anlamaya çalışan bazı insanlar da, yolda durarak bir süre yıkımı izledi. Belediye yetkilileri, gerek belediye görevlilerinin gerekse güvenlik güçlerinin duyarlı ve hassas yaklaşımları nedeniyle yıkımın farklı boyutlara çekilmediğini ifade etti. Yetkililer, “Buradaki kötü görüntü nedeniyle vatandaşlardan çok şikayet alıyorduk. Ruhsatsız olması nedeniyle tepki gösteren esnafa da kötü örnek oluyordu. Buranın yıkılması gerekliliğini, önemli bir hassasiyet ve duyarlılıkla sahiplerine anlattık. Onlarda bu bizim duyarlılığımıza anlayışla cevap verdiler” dedi. Ruhsatlı binalardaki vatandaşlarda, hemen yanlarındaki yıkımı balkon ve camlardan izlemeleri dikkat çekti. Gergin olması beklenen yıkım olaysız sona erdi.

Çevrede bulunan esnaf ise alanda çevre düzenlemesi yapılmasını isterken belediye yetkilileri, alanda tabana beton döküleceğini ifade etti. Ayrıca belediye yetkilileri, insanların girmeye bile korktuğu alanı belde merkezine yakışır hale dönüştüreceklerini kaydetti.

KOZLU’DA GÜLDÜREN YIKIM
KOZLU’DA GÜLDÜREN YIKIM
KOZLU’DA GÜLDÜREN YIKIM
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 13:16:00
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 18:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?