3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bu havada deniz girdi!

Zonguldak'ta bir vatandaş, Kurban Bayramı'nı soğuğa aldırmadan girdiği denizde kutladı.

Kış mevsiminin başlangıcı olan Aralık ayında Atanur Öner isimli vatandaş, Kurban Bayramı'nı ilginç bir şekilde kutladı. Öner, havanın soğuk olmasına aldırış etmeden 7 derece sıcaklıkta sahilde denize girerek yüzmeye başladı.

Bayramı denizde yüzerek kutlayan Öner, yaklaşık 16 sene önce geçirdiği by-pass ameliyatından sonra bir daha rahatsızlanmadığını, denizde de üşümediğini ifade etti. Soğuk havada denize girdiği zaman kendini dinç hissettiğini söyleyen Öner, böylelikle romatizma hastalığının da geçtiğini kaydetti.

"Zonguldak'ta kış mevsiminde denize giren tek kişiyim" diyen Atanur Öner, "Ben bayramı böyle kutluyorum. Her bayram, her yılbaşı, ekim ayının başlangıcı ile Haziran ayının başlangıcına kadar denize giriyorum. Ben her zaman buradayım. Ben Zonguldak'ta denize giren tek kişiyim. Sağlığım için denize giriyorum. Ben hasta olduğumu da hatırlamıyorum. Geçmişte, 1992 yılında by-pass ameliyatı oldum. Ondan sonra herhangi bir rahatsızlığım olmadı. Deniz beni etkilemiyor. Bunun nedenini uzmanına da sormadım. 'Çivi çiviyi söker' derler. Ben hep buna inanıyorum. Soğuk ile gelen dertler soğukla gider, sıcakla gideceğine inanmıyorum" diye konuştu.

Daha sonra Öner, "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" diyerek sahilde bulunan bir Türk bayrağını öptü.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 14:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?