3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bu köy iki yıldır susuz!

Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Sabunlar köyünde yaşayanlar iki yıldan beri susuzluk çekiyor.

Duruma el koyan devlete teşekkür eden köylüler alt yapı çalışmaları için devletten ihaleyi alan yüklenici firmanın alt yapı çalışmalarından şikayetçi oldu.

11 mahallede yaklaşık 120 hane olduğunu söyleyen bir köylü, "Yine o dönemlerde yaptırılan 20 tonluk su deposu ile evlere su verilmeye çalışıldı. Gelen yetkililere bu su deposunun yetersiz kalacağını söylememize rağmen 'bundan sonrasını
siz yapın' dediler. Bizi mağdur bırakarak gittiler" dedi.


KALİTESİZ MALZEME KULLANIYORLAR
Alt yapı çalışmalarından iki yıldan beri yeterli verim alamadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, firmanın kullandığı malzemelerin kalitesiz olduğunu ileri sürdü. Malzemelerin standartların altında olduğunu ifade eden mahalle sakini Murat Cinbir, yaşadıkları sorunları şöyle anlattı: "İlgililere defalarca dilekçe yazdık. Bir tek dilekçemize istinaden görevli geldi. Görevli, 'köyde hiçbir sorun yok' diyerek çekip gitti.

Devlete yaklaşık iki milyon TL'ye mal olan bu hizmetten faydalanamıyoruz."
Evlerinde bir damla dahi su akmadığını anlatan Cinbir, şunları söyledi: "Kovalarla köy çeşmelerinden su taşıyoruz. Yaz sezonunun gelmesi ile birlikte sular kesilecek. Bundan sonra ne yapacağımızı şaşırdık. Alt yapı malzemeleri kalitesiz olduğu için sürekli borular çatlıyor. Borulardaki sular boş araziye akıyor. Su var ama o da boşa akıyor. Dışarıda su çok ancak evde su yok."
Bu arada mahalledeki çeşmeden çok az su akıyor. Ellerindeki kovaları doldurmaya çalışan bayanlar yetkililerden çözüm bekliyor.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 16:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?