3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Buz gibi derede kurtarılmayı bekledi

Zonguldak'ta ayağı kayarak dereye düşen bir kişi, çevredeki vatandaşların çabaları yetersiz kalınca dere içinde 30 dakika kurtarılmayı bekledi.

Zonguldak'ta alkollü olduğu ileri sürülen Rahmi Bayrak (60), ayağının kayması sonucu kentin ortasından geçen Üzülmez Deresi'ne düştü. Olayı gören İbrahim Hoşgüler isimli bir vatandaş, bulduğu küçük merdiveni dereye indirerek, Rahmi Bayrak'ı montundan yakalamayı başardı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ve polis ekiplerinin bir müdahalede bulunamaması üzerine suyun içinde kalan Rahmi Bayrak, 30 dakika boyunca kurtarılmayı bekledi. Eli ve yüzünden yaralanan Rahmi Bayrak, zaman zaman derede zor anlar yaşadı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri köprüden aşağıya yaklaşık 3 metrelik merdiven indirdi. Merdivenden dereye inen itfaiye görevlisi ve İbrahim Hoşgüler'in yardımıyla Rahmi Bayrak, beline bağlanan halatla yukarı çıkarıldı. Köprü üzerinde bekleyen sağlık görevlileri tarafından ambulansa bindirilen Rahmi Bayrak, Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Aşağıda zor anlar yaşayan Rahmi Bayrak'ın dakikalarca yukarı çekilmemesine tepki gösteren bir vatandaş da sağlık görevlileri ve gelecek olan itfaiye ekiplerinin rahat çalışabilmesi için çevrede güvenlik tedbiri alan polislerle tartıştı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 22:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?