6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Buzlanmaya sulu çözüm

BELEDİYEDEN BUZLANMAYA SULU ÇÖZÜM

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde yollarda tuzlama çalışması başlatan belediye ekipleri, erimeye başlayan karları da suyla temizliyor.

Sibirya soğuklarının yaşandığı Zonguldak'ta buzlanmayı engellemek ve asfaltın zarar görmesini önlemek için Kozlu Belediyesi ekipleri, yoğun çalışma başlattı. Merkez ve mahallelerdeki yolları önce tuzlayan belediye ekiplerinin ardından itfaiye ekipleri gezerek, erimeye başlayan karları temizliyor. Karla mücadele hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "Beldedeki yolların yüzde 97'si ulaşıma açıldı. Tüm hızıyla karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapılıyor. Havalar çok soğuk olduğu için yeterli olmuyor. Karlar erimeye başlayınca, itfaiye ekiplerimiz tarafından yollar yıkanıyor, temizleniyor. Bu şekilde hemde asfaltların fazla zarar görmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz" dedi.

Yılmaz, kar ve buzlanma nedeniyle hastaların mağdur olmaması için gerekli önlemlerin de alındığını, bir kaç gün içerisinde ise 8-10 ton tuz tüketildiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 16:32:01
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 16:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdoğan emektar IP: 78.189.98.xxx Tarih : 27.01.2010 15:28:24

buzlanmaya karşı denizden alınacak olan deniz suyu ile yıkama yapılsa da bunca tuza verilen para belediyenin bütcesinde kalsa olmazmı.bunu bur düşünün ne derece yararlı olur.