3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Cadde ortasında masa

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde uygulanan sigara yasağının yanı sıra Ramazan Ayı dolayısıyla kahvehaneler caddelere kadar taşındı.

İftar sonrası kahvelere rağbet gösteren vatandaşların kapalı mekanlarda sigara içememesi dolayısıyla müşteri kaybetmekten korkan kahvehane sahipleri çareyi masaları caddelere taşımakta buldu.

Alaplı ilçesinde sigara yasağının uygulanmaya başlamasının ardından müşteri kaybetmek istemeyen kahvehane esnafı çareyi masaları caddelere taşımakta buldu. Ramazan Ayı dolayısıyla iftar sonrası kahvehaneleri tercih eden vatandaşların da rahat sigara içmelerini sağlayan bu uygulama vatandaşları da memnun ederken, ilçede kahvehane işletmeciliği yapan esnaflar, “Uygulanan sigara yasağı dolayısıyla vatandaşlarımız sigara içemediklerinden dolayı dış mekanları tercih ediyor.

Bunun yanı sıra Ramazan Ayı dolayısıyla iftarını yapan vatandaşlar iftar sonrası kahvehanelere gelerek oyun oynuyorlar bizde müşteri kaybetmemek için masalarımızı caddelere taşıdık. Vatandaşlarımızda hem oyununu oynuyor hem de rahat rahat sigaralarını içebiliyor. Uygulamamız yaz mevsimi için güzel, ama kış aylarında ne yapacağız işte bu bizi kara kara düşündürüyor” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

Vatandaşlar ise, "Ramazan Ayı dolayısıyla iftar sonrası vakit geçirmek ve oyun oynamak için kahvehanelere geliyoruz. Uygulanmaya başlanan sigara yasağı ile kahvehanelerin kapalı mekanlarında sigara içmek yasak olduğu için mecburen dış mekanlarda oturuyoruz. Kahvehane esnafımız müşteri kaybetmemek için masalarını caddelere taşıyarak çözüm üretiyorlar. Bu uygulama yaz olması dolayısıyla bir çözüm ama kış aylarında ne yapacağız. Açıkçası bilemiyoruz. Sigara yasağı konusunda kahvehaneler için yeni bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz” dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 17:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?