3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çağırıcı'dan Erdoğan'a cevap

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Eski Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Çağırıcı, kendi döneminde olduğu kadar hiçbir dönemde milli eğitime yatırım yapılmadığını iddia etti.

Ereğli Eski Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Çağırıcı, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın bir basın toplantısında, kendi dönemini eleştirmesine yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

Çağırıcı, Erdoğan'ın, 'okul yapımında tapu sağlayamadığı' yönündeki açıklamalarını inandırıcı bulmadığını belirterek, 'Benim dönemimde inşaatı bitirilen, temelleri atılarak bitirilen, temelleri atılarak inşaatları devam ederken bizden sonra bitirilen okul binaları 20 adettir" dedi.

Okulların isimlerini de açıklayarak kendi döneminde Milli Eğitime çok yatırım yapıldığını savunan Çağırıcı, "Otelcilik Meslek Okulu Yeri, Halk Eğitim Binası yeri Gülüç Belediyesi'nce tahsis edilmişti. Biz görevden ayrıldıktan sonra, daha doğrusu AKP iktidarında Bakanlıkca yapımı birinci sırada olan Halk Eğitimle ilgili işlemler kaldırılmıştır. 2002 den bu yana yani 2008 e kadar AKP döneminde Milli Eğitimde yapılan bitirilmiş bina sayısı nedir. 1998 yılında görev aldığımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası ve donanımı ile 2002 de bıraktığımız arasındaki fark, modern mobilyalı çalışma yerleri ve merkezi bilgisayar ağ sistemi donanımıdır. Hiçbir dönemde 1998-2002 arasında yapıldığı kadar Ereğli İlçe Milli Eğitime yatırım yapılmamıştır. Bunlara, Ereğli lisesi gibi deprem nedeniyle zarar görmüş binaların yeniden tadilatları, onarımlarıda eklenebilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 11:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?