3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çakır Köyü'nde yas sürüyor

Zonguldak'ta, altı kişinin katledildiği köyde yas sürüyor. Çaycuma ilçesine gelen Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri, beş aylık Doğu'nun babaannesiyle görüştü.


Çaycuma ilçesine bağlı Çayır köyünde iki hafta önce eşinden ayrıldığı öğrenilen Şafak Köksal, durumu hazmedemeyince eşini ve ailesinden beş kişiyi pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Acı olay sonrası köy yasa büründü. Baldızları Zülfiye (24) ve İlknur Köroğlu'yu (26) pompalı tüfekle öldüren saldırgan daha sonra kaçmaya çalışan eşinin annesi Havva (45) ve babası Hüseyin Köroğlu'nu(45) öldürmüştü. Bununla da kalmayan zanlı, Başkıvanç Mahallesindeki eşi Ayşe Köksal'ın baba evine giderek eşini ve kayınbiraderi
Aydın Köroğlu'nu (20) da öldürmüştü. Evden beş aylık çocuğunu alarak ayrılan Şafak Köksal ardından jandarma tarafından gözaltına alınmıştı.
Katliamın yaşandığı evde kalan Ali Köroğlu, olayın olduğu saatte çalıştığı maden ocağında olduğundan kurtuldu.


OĞLUNUN ADINI 'DOĞU' KOYDU
Olayın yaşandığı köyde bugün de yas sürüyor. Zanlının ailesine verilen Doğu bebek hiçbir şeyden habersiz beşiğinde uyurken köye Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri geldi. Olayın zanlısı Şafak Köksal'ın Doğu'da askerlik yaptığı için çocuğunun adını da 'Doğu' koyduğu belirlendi.
Babaanne Emine Köksal, kurum yetkilileriyle görüştü. Emine Köksal, oğlunun altı kişiyi öldürmesi nedeniyle yasa boğuldu. Yetkililerle özel görüşen babaanne, gazetecilerin 'Çocuğu alacaklar mı?' sorusuna 'Ben ona bakarım neden bakmayayım' cevabını verdi.
Olayda öldürülen altı kişinin bugün ikindi namazını müteakiben defnedileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 16:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?