3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Cami bahçesindeki taş çalındı

Zonguldak’ta tarihi bir caminin bahçesinde bulunan ve defineler hakkında ipuçlarının bulunduğuna inanılan tarihi taş çalındı.


Gökçebey ilçesine bağlı Örmeci Köyü’nde eski Merkez caminin bahçesinde bulunan 1.80 metre yüksekliğinde 70 cm genişliğinde bulunan ve defineler hakkında ipuçlarının bulunduğuna inanılan tarihi taş çalındı. Köylüler, taşın çalındıktan sonraki 15 gün içerisinde caminin bahçesinde bulunan bir kız mezarın kazıldığını ileri sürdü. Taşın dedelerinden hatıra olduğunu belirten 66 yaşındaki Hüseyin Eren, taşın çalınmasının ardından köyün define avcıları tarafından açık hedef haline dönüştüğünü kaydetti. Taşın çalınmasının ardından kazılan mezardaki çocuğun rüyasına girerek kendisinden yardım istediğini ileri süren Erer, “Benim evimin yakınlarında eski ve tarihi bir cami bulunuyor.

Caminin bahçesinde tarihi bir taş vardı. Bir asırdan fazla yaşamış dedelerimiz bile bu taşı çok eski yıllardan itibaren bildiklerini söylüyorlardı. Bir gün bu taş çalındı. Bu taş çalındıktan sonra köyde bulunan 90 yaşındaki Ahmet Eliçora, taşın çözmek için çalındığını ileri sürerek mezarlıklara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Bende geceleri mezarlıkların kazılmasına karşı duyarlıydım. Bir gece yarası uyurken, rüyamda mezarlık bölgesinde bir kız gördüm. Çığlık atıyor, bağırıyor ve yardım istiyordu. Kalktım, çok korktum su falan içtim tekrar uyudum. Sabah kalkıp, köylülerle konuştuğumda ise mezarın kazıldığını öğrendim. Ertesi gece tekrar kazmaya gelmelerini bekledim. Gece yarısı uyandım, sesleri duydum. Jandarmaya haber verdim ama yakalayamadık” diye konuştu.


Hüseyin Eren ve köylüler, taşın üzerinde ilginç şekillerin bulunduğunu, bu şekillerin önemli tarihi eserler yada definelerle ilgili işaretler olabileceğini söyleyerek, kaymakamlık ve jandarmadan taşın bulunması için yardım istiyor.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 14:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?