3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde Diyanet-Sen Temsilcisi Bekir Günaydın, din görevlilerinin ortak adının imam olduğunu kaydetti.


Kdz. Ereğli ilçesi Diyanet-Sen Temsilcisi Bekir Günaydın, camiler ve Din görevlileri Haftası dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

Günaydın, "İmamlar sadece namaz vakti cami kapısı açıp kapatan değil ömür boyu gönlünü de açık tutan insanlardır" dedi. İmamlığın mihrapta, rahlede, kürsüde, milletin önünde ulaşılacak en yüksek meslek olduğunu belirten Günaydın, “Zulme sıkılan kurşun, karanlığa yakılan ışıktır. İlim postu ise en yakın dostu Allah resulü varken kimse ‘imam’ olmadı.

Çünkü o imamdı. Sağlığında bu emaneti ümmetin en faziletlisi aldı. Ümmetin kavgasında o ‘hakem’dir. Saltanat dövüşünde Akşemseddin’dir. İmam, günah listesi tutan değildir. Kara cehenneme odun değil, ak cennete kamil insan hazırlayandır. İmam, sarığı gibi gönlü de ak insandır. Bu bağlamda tüm din görevlilerinin haftalarını kutluyor, bu kutsal vazifeyi icra ederken mevladan kolaylıklar niyaz ediyorum” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?