3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Camilere dijital pano

Çaycuma’da halkı dini konularda bilgilendirmek amacıyla camilere ve müftülük binasına elektronik bilgilendirme panoları takıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı proje kapsamında Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Müftülüğü 4 dijital pano aldı.

Dijital panolardan ikisi ilçe Müftülüğü önündeki ışıklı panonun üzerine ve Merkez Yeni Camii’nin önüne takıldı. Diğer camilere de konmaya devam edileceği belirtildi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, panoların camilere ibadet ve ziyaret amacıyla gelen vatandaşların dini konularda bilgilendirilmesinde önemli bir işleve sahip olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın projenin uygu olacağını kararlaştırarak panoların takıldığını söyleyen Demirtaş, “Cami girişlerinde yer alan ilan panoları, ibadet yada ziyaret amacıyla camiye gelen vatandaşlarımızın dini konularda bilgilendirilmesinde önemli bir fonksiyona sahiptir. Bu panolara yazılan ayet ve hadis mealleri, Müslümanları düşünceye sevk etmekte ve Müslümanların din konularda özlü bilgi elde etmelerine yardımcı olmaktadır. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesine katkı sağlayacağı düşünülerek, Diyanet İşleri Başkanlığı böyle bir projenin uygun olacağını kararlaştırmıştır. Bu sayede, özellikle çevresinde her seviyeden insanın yaşadığı camilerin dışına tesis edilecek elektronik bir aygıt yardımıyla, ayet ve hadis mealleri geniş halk kesimlerine ulaştırılmış olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı, anayasal bir görev olarak halkımızı, İslam Dini’nin itikat, ibadet ve ahlak esasları konularında bilgilendirilmesi kapsamında yaptığı bu çalışmaya halkımızın verdiği destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 11:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?