7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Çamur yağmuru geliyor!

Zonguldak Meteoroloji yetkilileri, Libya üzerinden gelen alçak basınç sisteminin çöl tozunu da beraberinde getirdiğini kaydettiler.

Zonguldak Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Libya üzerinden gelen alçak basınç sistemi çöl tozunu da beraberinde getiriyor.

Yetkililer, Perşembe günü çamur yağmuru yağacağını belirterek, “Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava, kuvvetli sağanakları da beraberinde getirecek. Ancak Libya kökenli alçak basınç sistemi güneyli hava akımlarının etkisiyle çöl tozunu da atmosferde taşıdığı için güney ve batı kesimlerde bazı yerlerde yağışların özellikle Perşembe günü çamurla karışık yağmur şeklinde yağması bekleniyor. Çamur yağışının Zonguldak ve çevresinde de görülmesi beklenirken, çamur kütlesi Perşembe günü etkisini yitirmeye başlayacak ve yağışlar şiddetlenecek. Şiddetli sağanak yağışların Perşembe-Cuma günleri arasında etkili olması beklenirken, yağışlı sistem Akdeniz üzerinden geldiği için sıcaklıklarda yükselmeler olacak. Güneyli rüzgarla hafif esecek. Perşembe ve Cuma günleri Zonguldak ve Ereğli başta olmak üzere Batı Karadeniz'in tamamında kuvvetli olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 11:02:04
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 16:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?