3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Can Dündar yargılansın'

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Temsilciliği, "Mustafa" filminin yapımcılarının yargılanmasını istedi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi, ilçe temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda oy birliği ile çeşitli kararlar alındı. Alınan kararlarda "Mustafa" adlı belgesel dizinin gösterimden kaldırılması ve yapımcılarının yargılanması isteğinde bulunuldu.

"Mustafa" adlı belgesel dizinin ülkenin bölünmez bütünlüğünü zedelediğini belirten Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, "Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder, en büyük asker ve devlet adamı Atatürk'ü Türk milletinin gözünden düşürmek, devletin üniter yapısını bozmak, devletin ülkesi ve milleti bölünmez bütünlüğünü zedelemek fikirlerine yer verilmiştir. Atatürk ilke ve inkılaplarına siyonist ve emperyalist emellerle saldıran 'Mustafa' adlı belgesel dizinin gösterimden kaldırılması ve yapımcılarının derhal yargılanmasını istiyoruz" dedi.
Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, sendikanın üye durumu konusunda da çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Bütün ilçe temsilciliklerinin, 17 Kasım 2008 tarihinden itibaren iş yeri temsilcileri toplantısı yaparak mevcut üye durumu ve üye olabilecek potansiyel eğitim çalışanlarına ulaşılması çalışmasını yapması gerektiğini anlatan Alemdar, şöyle konuştu: "Mevcut üyelerin korunması, üyelerin hassasiyet ve beklentilerini tespit edip şubeye bir rapor halinde bildirilmesi. Kurumlar ve ilçe genelinde eğitimi ve eğitimciyi ilgilendiren konularda olumlu veya olumsuz gelişme yaşanıyorsa zaman geçirmeden şubeye bilgi vermek ve gerekirse basın açıklaması yapmak. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal, mesleki, özlük ve sendikal hakları ve çalışma şartlarını karşılaştırmalı olarak kamuoyuyla paylaşmak gerekir."

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 17:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?