3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çankırılılar şenlikte buluştu

Zonguldak'ta yaşayan Çankırılılar'ın "5. Kır Şenlikleri" renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik kapsamında düzenlenen yağlı güreş müsabakasında pehlivanlar, eşofman ve forma için güreşti. Başpehlivanlık güreşlerinde meydandaki 4 güreşçi rakiplerini karıştırınca seyircileri kahkahaya boğdu. 

Zonguldak'taki Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 5.'si yapılan şenlikler, renkli görüntülere sahne oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan şenliklerde Çankırılılar, açık havada piknik yapmanın keyfini yaşadı. Çankırı Ahi Yaren Derneği halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından yağlı güreş müsabakaları düzenlendi. 

Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necip Uğur'un daveti ile şenliğe katılan Zonguldak Güreş İhtisas Kulübü sporcuları, izleyicilere zevkli müsabakalar izletti. Başpehlivanlar Rıfat Türkoğlu ile Mehmet Aktaş, İsmet Açıkgöz ile de Ahmet Sesli güreşti. Ahmet Sesli'nin bir ara güreşe kendini kaptırarak rakibini karıştırması ise, konukları kahkahaya boğdu. Kıran kırana ve çok sert geçen güreşlerde ayrıca aralarında bayan bir gazeteci ile bir kız çocuğunun bulunduğu 4 kişi ezilme tehlikesi atlattı. Güreşler sonunda İsmet Açıkgöz başpehlivan oldu. Güreşçilere dernek tarafından eşofman, forma, tozluk ve ayakkabı hediye edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2006 Pazar 21:30:24
Güncelleme :29 Temmuz 2006 Cumartesi 14:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?