3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çaycuma'da 'diploma töreni'

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Halkeğitim Merkezi tarafından düzenlenen Açıköğretim İlköğretimden 25 kursiyer mezun oldu. Anneler, sertifika törenine çocuklarıyla geldi.


Çaycuma Halkeğitim Merkezi tarafından 3 yıldır süren Açık İlköğretim’de okuyan 25 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma İlçe Milli Eğitim müdürü Dursun Şen’in yanı sıra kursuyerler ve çocukları katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Uçar, “Bugüne kadar açık lise ve açık ilköğretim okulunda mezun olan kursiyer sayısının 800’e ulaştı.Halk eğitim merkezleri her yaşta öğrenmeye açık kuruluşlardır. İlköğretimi tamamlayan kursiyerlerimizin açık liseye kayıt olmalarını tavsiye ediyoruz.

Diplomalarını aldıkları andan itibaren açık liseye kayıt yaptırabiliyor” dedi. Mithat Gülşen ise, “Okuyunca insanlar, bir takım haklar elde ediyor. Bu başdönüdürcü hızla gelişen çağda geri kalmamak gerekiyor. Çaycuma ilçesi, kursiyer sayısı çok fazla olan bir ilçeler arasında yer alıyor. Çoğu illerden bile fazla kursiyer syımız var. Bu bizlere gurur verdiği gibi, bölgemize ise son derece çağdaş ve güzel bir yaklaşımı sağlıyor” diye konuştu. Bazı anneler ise çocuklarıyla birlikte törene geldi. İlköğretim Okulu’ndan mezun olanlardan Hülya Demiral, (32) 5 yaşındaki kızı Hatice Demiral ile birlikte geldi. 2 çocuk annesi Hülya Demiral, 12 yaşındaki oğluna da faydası olduğunu ifade etti.

Demiral, “Kadir Emre ile birlikte derslerimize çalıştık. Hem ben öğrendim, hemde oğluma öğrettim. Çok fazla fayda sağladım” diye knuştu. İlköğretim Okulu 3. Sınıfa geçen Taha Kırnapçı ile törene gelen anne Gülhan Tırnakçı ise, açık liseye de gitmek istediğini söyledi. Muhasebede çalışan 24 yaşındaki Yelda Üzmez ise, çalışırken okumanın çok zor olduğunu, buna rağmen açık liseye gitmek istediğini söyledi. Üzmez, “Bilgi ve kültür açısından okumanın çok faydasını gördüm. Liseye devam etmeyi düşünüyorum. Hedefim ise Üniversiteye gitmek. Özellikle 4 yıllık büro yönetimi ve sekreterlik bölümünü okumayı çok istiyorum” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 08:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kadir Emre Demiral IP: 88.228.84.xxx Tarih : 25.05.2010 22:28:02

 Yani, Ne diyim ki Diplomayı aldıktan hemen sonra yayınlanmış...