3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çaycuma'da Filistin konferansı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde gönüllü vatandaşların düzenlediği “Filistin ve Gazze” konulu konferansı Çaycuma Belediye Sinemasında gerçekleştirildi.


Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde “Filistin ve Gazze” konulu konferans düzenlendi. Konferansa İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özdemir, Saadet Partisi İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir, Diyanet-Sen Çaycuma Temsilcisi Hüseyin Kurubaş, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İsrail’in saldırılarına karşı çıkmak için konferansı düzenlediklerini kaydeden gönüllü vatandaşlardan Muhammet Yorgancıoğlu, “Müslüman Filistin ve Gazze halkına yapılan zulüm nedeniyle bu konferansı düzenleme gereği hissettik. Bugün İsrail bütün dünyanın gözü önünde, yaşlı, çocuk, kadın, erkek demeden Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize zulüm ediyor. Biz zalimin değil, mazlumun yanında bir dinin ki, bu dinin adı İslam’dır ve asla zulme rıza göstermez. Bizde bu dinin mensupları olarak Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek zorundaydık. Bu programı düzenlerken amacımız, tek ses, tek yürek prensibiyle Filistin’in ve Müslümanların ortak değeri olduğunu bir kez daha hatırlatmaktı” dedi.
Kuran-ı Kerim okunarak başlayan programda açılış konuşması İsmail Akgün tarafından yapıldı. Akgün yaptığı konuşmada, “Filistin halkına destek olabilmek için zalimlerin nasıl hezimete uğradığının, Filistinli kardeşlerimizin sevincine ortak olabilmek için burada toplandık. Bizde bu yaşananlardan ders çıkarmamız gerekmektedir” diye konuştu.


Konferans okunan Kuran-ı Kerim, slay gösterileri, konuşmalar ve Filistinli bir vatandaşın Filistin ve Gazze’de yaşananların anlatılmasıyla son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 14:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özlem IP: 78.188.28.xxx Tarih : 24.01.2009 13:57:31

Çok enteresan bir durum gerçekten. Biz türk milletinin ne kadar vicdanlı olduğu, toplum konularına ne kadar sağduyulu ve duyarlı olduğumuz bir gerçektir fakat neden kendi konularımızla, kendi meselelerimizle bu kadar ilgilenmiyoruz. Bir ermeni ölüyor hepimiz ermeni oluyoruz, filistin vuruluyor hepimiz filistinli oluyoruz bu vatan uğruna binlerce şehit verildi,binlerce askerimiz gazi edildi ve gazilik ünvanını hakettikleri halde bir çoğu hala bakıma muhtaç ve ne yazıkki devlet tarafından maaş bile bağlanmamış. ve ne yazıkki sadece bir kaçı bu anlattıklarım. Neden hepimiz mehmetçik değiliz, neden bir günde hepimiz mehmetçiğiz sesleri yükselmedi Türkiyede sorarım sizlere. Sizcede bir tuhaflık yokmu bu işte.