3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çaycuma'ya fakülte müjdesi

Çaycumalı eğitimcilerin ve öğrencilerin dört gözle beklediği fakülte Çaycuma’ya açılacak. Çaycuma Meslek Yüksek Okulu’na ek olarak ilçeye yeni bir fakülte açılacağı duyuruldu.

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlenerek, Çaycuma teşkilatının gündemini meşgul edilen konular kamuoyuyla paylaşıldı. AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu basın açıklamasında en fazla ilgiyi çeken konu ise Çaycuma’ya yapılacak olan yeni fakültenin müjdelenmesi oldu.

İlçe Başkanı Çolakoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin dün AK Parti İlçe Binası’nda düzenlediği basın açıklamasında Çaycumalılara büyük bir müjde verildi. Ahmet Çolakoğlu Başkanlığında toplanan yönetim kurulu, ilk olarak bir süre önce Doğu’ya yapılan geziyi değerlendirdi. Açıklamanın diğer bölümünde açıklanan konu ise daha fazla dikkat çekti.

Çaycuma’nın önde gelen işadamlarından Zeki Yurtbay tarafından yapılacak 4 yıllık fakültenin 2010 yılı Mart veya Nisan Ayında inşaatına başlanacağı belirtildi. AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu konuşmasının ilk bölümünde Zonguldak Ak Parti Teşkilatı’nın Doğu gezisini değerlendirdi. Çolakoğlu, “Zonguldak Ak Parti Teşkilatı olarak tüm il ve ilçe Başkanlarımız, belediye Başkanlarımızla birlikte 10 günlük doğu gezisi düzenlemiştik. Bu doğu gezisinin amacı Demokratik Açılım’a destek vermek ve açılımın tepkilerini yerinde görmekti. Bu kapsamda yaptığımız geziyi Mardin, Şırnak, Siirt ve Diyarbakır illerinde gerçekleştirdik. Gezi bizim açımızdan çok verimli geçti. Doğudaki vatandaşlarımızla batının arasında bir köprü oluşturacak fikirler edindik. Özellikle oradaki vatandaşlarımızın da bu tür tartışmalardan rahatsızlık duyduklarını yerinde gördük. Doğu’daki vatandaşımız da terörden şikayetçi. Onlar da kardeşin kardeşi vurmasından şikayetçi ve bunun için bir adım atılmasını istiyor. 30 yıldır sürüp giden bu olaylara Ak parti İktidarı döneminde ilk olarak radikal adımlar atılmıştır. Bu konuda kararlıyız ve terörsüz kardeşçe bir Türkiye için radikal adımlar atmaya devam edeceğiz. Halkımızın doğudaki vatandaşları dağdaki insandan ayırt etmesi gerekiyor. Dağdaki insan ile doğudaki vatandaşlarımızı bir tutamayız. Sayın Başbakanımızın ilk kez gündeme getirdiği alt kimlik ve üst kimlik konusu oradaki insanların da olumlu tepkisini çekmiş. Herkes, ‘Kürt olabiliriz ancak üst kimlik olarak hepimiz Türk’üz bu konuda demokratik adımlar atılmasını bekliyoruz’ diyor. Biz de çalışmalarımızı bu yönde yapmaya gayret göstereceğiz” dedi.

Çaycuma’ya 4 yıllık bir fakültenin yapılacağını müjdeleyen Çolakoğlu bu konudaki düşüncelerine başlamadan önce Çaycumalıların merakla bekleyişinin altını çizdi. Türkiye’nin önde gelen işadamları listesinde yer alan Zeki Yurtbay tarafından sözü verilen 4 yıllık fakültenin Gıda Mühendisliği bölümü olduğu belirten Çolakoğlu, gıda mühendisliği bölümüne ek olarak 2 yıllık ön lisans bölümlerinin de açılabileceğini söyledi. Çolakoğlu Fakülteyi müjdeleyen açıklamasında ise şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz günlerde Milletvekilimiz ve eski meclis başkanımız Köksal Toptan, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Çaycuma’ya gelmiş ve Zonguldak Valimiz Erdal Ata ile birlikte değerli işadamımız Zeki Yurtbay’la bir süre görüşmüştü. Bu toplantıda Kaymakamımız Hasan Yaman da yer almış ve bu konu hakkında ayrıntılı bilginin önümüzdeki günlerde verileceği belirtilmişti. Hepimizin merakla beklediği bu ziyaretin nedeni, Çaycuma’ya açılacak olan 4 yıllık fakültedir. Bu fakülte için Zeki Bey’le görüşüldü ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz’den de onay alındı. Rektörümüzün onayının ardından bir süre Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’ün bu konu ile ilgili düşüncelerini öğrenmek istedik. Ve YÖK de yapılacak fakülte için onay verdi. Artık huzurla bu konuyu kamuoyuyla paylaşabiliriz. İnşallah 2010 yılı 3. veya 4. ayında bu fakültenin temelleri atılacak. Maliyeti ile ilgili bir fikrim yok ancak tüm bu konu ilgili çok detaylı bir çalışma içine girildi.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 21:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?