7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Çaycuma'ya ikinci kent ormanı

ÇAYCUMA İKİNCİ KENT ORMANINA KAVUŞUYOR

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde ikinci Kent Ormanı'na kavuşuyor.

Çaycuma ilçesinde İstasyon Mahallesi Şehit Hasan İlköğretim Okulu yanındaki yaklaşık 30 dönümlük alanda kurulu mesire yeri, Çaycuma Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden düzenlenecek.

Çaycuma Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından başlatılan çalışmalara Orman Bölge Müdürlüğü de katkı verecek. Yeni uygulanacak projede kır kahvesi, yağmur barınağı, kamelyalar, bay ve bayan tuvaleti, çocuk oyun alanı, koşu ve yürüyüş parkı, jimnastik aletlerinin konulduğu alan, yüksek kamelya, çeşme, otopark, basketbol sahası ve meydan alanı bulunacak. Mesire yerini yeniden tanzim ederek İstasyon, Gemiciler ve Velioğlu Mahallesi başta olmak üzere Çaycuma halkının istifadesine sunacaklarını belirten Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, ”Halkımızın dinlenme ihtiyacını karşılayacağı, çocukların oynayacağı, yetişkinlerin spor yapacağı alanları çoğaltmak istiyoruz. Burayı Pehlivanlar Mahallesi'ndeki kent ormanı gibi düzenleyeceğiz“ dedi.

Bu alanı Nisan ayı içinde açmayı planladıklarını da belirten Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, ”Projelerimizin hayata geçmesinde bizlere katkı veren Orman Genel Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan çalışmaları Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ali Başören ile Hamdi Aydın yerinde inceledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 18:07:01
Güncelleme :12 Ekim 2010 Salı 11:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?