3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çekirgeler köylüleri bıktırdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Sakallar ve Kirencik köyleri çekirgelerin istilasına uğradı.


Zonguldak'a bağlı ilçelerin köylerinde meydana gelen çekirge istilasına Ereğli'nin köyleri de dahil oldu. Sakallar ve Kirencik köylerinde meydana gelen çekirge istilasında bahçelerde ve tarlalarda bulunan çeşitli sebze ve meyveler çekirgeler tarafından kullanılmaz hale getiriliyor. Son dört gündür aşırı şekilde çekirgelerin çoğalarak bağ ve bahçelere zarar verdiğini belirten vatandaşlar, yetkilileri defalarca aramalarına rağmen hiç kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini söyledi. Sakallar köyü sakini İsmail Çetin, "Dört günden bu yana milyonlarca çekirge ile mücadele ediyoruz. İlgilileri aradık ancak ellerinde çekirge ile mücadele edecek çok miktarda ilaç olmadığını söylediler. Sadece ilaç ismi vererek 'kendi çarenize kendiniz bakın' dediler" diye konuştu.


Aynı köyden İsmail Acar ise "Ne olur bizlere yardımcı olabilecek bir yetkili çıksın. Ne bağ kaldı ne bahçemiz, artık evlerimizin içine kadar girmeye başladılar. Ellerimizde birer süpürge ve ilaç makinesi saatlerce çekirgeler ile mücadele ediyoruz huzurumuz kalmadı" dedi.
75 yaşındaki bir vatandaş ise bu güne kadar böyle bir şey görmediğini ve çekirge istilasının nedenini de geçmişte tavukların kuş gribi şüphesiyle öldürülmesinin ardından böyle bir istilanın gerçekleştiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 17:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?