3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Celil Uzun yeniden aday

AK Parti Eski İl Başkanı Celil Uzun yapılan basın toplantısında AK Parti İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.


AK Parti Eski Zonguldak İl Başkanı Celil Uzun, 7 Haziran 2009 günü yapılacak olan kongrede AK Parti’den yeniden aday olduğunu açıkladı.

Kongre hakkında görüş alış-verişinde bulunmak için basın toplantısı düzenlediklerini kaydeden Uzun, “7 Haziranda il kongremiz yapılacak. İl kongremiz hakkında görüş alış-verişinde bulunmak için toplandık. Seçimlerimizi bitirdik. Partimizi zor şartlar altında kuran kişiler olarak bu durumun dışında duramazdık. Bizim üzerimizden prim toplayan arkadaşlarımızla karşı karşıya kaldık. Biz parti olarak bu seçimlerde 2002 yılındaki oy ortalamasının altına düştük. Biz bundan önceki seçimi büyük bir farkla kazanmıştık fakat şimdiki seçimi 6-7 bin farkla kaybettik. Hepimiz boynumuz eğik durumda geziyoruz. Siyasetçiler her zaman eleştiriye açık olmalıdır. Bazı yanlış bilgilendirmeleri de eleştirmek zorundayız. Bugüne kadar ben herkesin yüzüne karşı yanlışları ve doğruları konuştum. Biz hiç kimsenin arkasından konuşmadık” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdığını dile getiren Uzun, AK Parti’nin Zonguldak’ta hedef koyamadığını iddia etti. Celil Uzun basın toplantısında yaptığı açıklamalara şöyle devam etti:
“’Zonguldak için çalışalım ve Zonguldak’a güzel hizmetlerde bulunalım’ diyerek Başbakan’a mektup yazdım. 2007 yılından buyana Zonguldak’a hiçbir hizmet yapılmamıştır. Zonguldak’ta AK Parti yok, AK Parti Zonguldak’ta hedef koyamıyor. Bizim kimseyle sorunumuz yok. Biz AK Parti olarak Zonguldak’ta gündemi oluşturalım diyoruz. Biz diyoruz ki ‘sen yönetimi değiştir, biz sana destek olalım seninle yola devam edelim’ diyoruz. Fakat Hamdi Başkanımız kabul etmedi. Genel Merkezimizde 5 kişiyle görüştüm. Hiç kimse bana ‘aday olma’ demedi ama Hamdi kardeşimize de kimse ‘aday ol’ demedi. Teşkilatımız Hamdi kardeşimize bir umut ışığı göstermemiştir. Bizi Hamdi Başkanın görevden alınmasını bekleyen konumuna düşürüyorlar. Hamdi Başkan görevden alınırsa bende aday olmam. Ben Hamdi Başkana bizlere yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.”
Birlik ve beraberlik içerisinde olmaya çalışan bir teşkilat olduklarını anlatan Celil Uzun, “Başbakan bakanını değiştirebiliyorsa, bizler neden teşkilatımızda arkadaşlarımızı değiştiremiyoruz. Bizler yüzüne karşı söyleyemediğimiz hiçbir şeyi arkasından söylemedik ve söylemeyiz. 6 ilçe başkanından 3’ü beni destekliyor diyorum ve 3 de yolda geliyor diyorum” diye konuştu.


Kongre sonrasında Zonguldak’a bakan getireceğini söyleyen Celil Uzun, “Ben size kongreden hemen sonra bakan getireyim. Ben seçimlerde il teşkilatı çalışmadı diyorum. Onlarda mahalle temsilcilerinin kazanmadığını söylüyorlar ve mahalle temsilcilerine gidip ‘Celil Uzun’a oy vermeyin’ diyorlar. Biz güçlüyüz, biz her şeyin ne olduğunu biliyoruz. Bizim bu şehirde hiçbir yanlışımız olmadı. Bizim dönemimiz içerisinde olan başarısızlığımız varsa söyleyin. Benim Zonguldak’ın bütün köylerinde bir çakıl taşım vardır. Benim ne SSK borcum vardır, ne vergi borcum vardır, ne de insanımıza borcum vardır. Sen otur seçimi konuş, 5 tane kaybettiğin yeri konuş. 7 Haziran 2009 akşamı il başkanıyım. Ben Zonguldak’a nasıl hizmet yaparız onu düşünüyorum. Ben Bakan, Bakan dolaşarak alt yapıyı hazırlıyorum. Ben siyaseti Zonguldaklılarla yapıyorum, kongreyi de Zonguldaklılarla yapıyorum. Devletle, ihaleyle işi olanları yönetime almayacağız. İl başkanıyken ne devletle ne de belediyeyle iş yapmadım ve bundan sonrada yapmam. 3 tane ilçe başkanımız kesinlikle beni desteklediklerini söylediler. Tek hedefim bu şehre hizmet etmektir” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 17:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?