4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Çetin'den birlik mesajı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanlığı tarafından, Zonguldak'ta görev yapan basın mensuplarına iftar yemeği verildi. 

TSO Lokali'nde verilen iftar yemeğine GMİS Genel Başkanı Çetin Altun, GMİS Yönetim Kurulu üyeleri, şube başkanları ile basın mensupları katıldı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Çetin Altun, "Ramazan, kardeşlik, dostluk duygularının ön plana çıktığı bir aydır. Ülkemizin içinde ve dışında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Bu ülkede böyle kötü günlerin yaşanmamasını diliyorum" dedi. 

Dünyadaki gelişmelerin ülkemizi de yakından ilgilendirdiğini söyleyen Altun, "AB ve ABD'nin ortaya koyduğu politikalar sonucunda yaşananlar yüreğimizi parçalıyor. Bu kıyım bir an önce durdurulmalıdır. Ülkede yaşanan sosyal ve ekonomik gelişmelerden, ülkede yaşayanlar da nasibini alıyor. 2007 Yılı ülkemizde son derece sıcak ve hareketli geçecek. Cumhurbaşkanı seçimi ve genel seçimler bu yılda gerçekleştirilecek. Bu iki süreçte, Zonguldak, Bartın ve Karabük illeri ile bir masanın etrafında toplanıp sorunları çözme noktasında birlik içinde olmalıyız. Bu bölgede 80 bin işsiz var. Bölgenin nefes alması, buradaki kurumların istihdamının arttırılmasına bağlıdır. Bu da birlik ve beraberlik içinde olmamızdan geçiyor" diye konuştu. 

Sendika olarak, yatırım yapanlara her zaman destek olduklarını ifade eden Altun, Türkiye Taşkömür Kurumu'na (TTK) bin 200 işçi alınmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 16:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?