3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ceviz bahçeleri ilk hasadını verdi

Zonguldak’ın Gökçebey İlçesinde bir kişi 10 yıl önce kurduğu ceviz bahçesinden ilk hasatını aldı.


Gökçebey İlçesinde Mali Hizmetler Müdürü olarak çalışan Nuri Karademir 10 yıl önce kurduğu ceviz bahçesinden ilk hasatını aldı. Ceviz bahçesi sahibi Nuri Karademir, “Bu ceviz bahçesinde yaklaşık 80 ceviz ağacı var.

Ceviz bahçemde 6-7 yıldan bu tarafa muhtelif miktarlarda ceviz istikrar etmekteyim. Özelikle geçen yıl 600 kilo civarında ceviz aldım. Ceviz bahçem kendime yönelik buraya geldiğimde stresimi atabilecek bir ortamda var. Cevizi özelikle ben herkese tavsiye ederim. Akşamları bir bardak suyun içine iki adet cevizi atın ve sonra sabah suyunu içsinler, kanlarında ki kolesterolün otomatikman düştüğünü hissedecekler” dedi.


Bahçede 80 adet ceviz ağacının bulunduğunu belirten Gökçebey Tarım İlçe Müdürü İrfan Soysal, “Bahçe tahminen 10-12 yıllık kapama ceviz bahçesidir. İçinde bulunduğumuz alan dönüm itibariyle 3,5 dönüm civarında 80 adet ceviz ağacını almaktadır. Özellikle bölgemizin toprak yapısı, ceviz yetiştiriciliğine, meyve yetiştiriciliğine özelikle kapama bahçe meyveciliğine son derece uyumludur. Şunu da memnuniyetle görmekteyiz.

Özelikle son yıllarda artık vatandaşlarımız ellerinde ki arazileri bu kapama meyve bahçelerine doğru yönlendirmektedir. Fakat bu bölgenin toprak yapısı uygun olduğundan dolayı birim alanından en fazla gelir getirecek bu meyvecilik sektörüne yönelmeleri kendi ekonomileri açısından son derecede yararlıdır. Şuan da içinde bulunmuş olduğumuz bahçe 3-3,5 dönüm civarında 80 tane ceviz fidanı vardır. İlçemizde ilk kurulan bahçelerdendir. En azından 80 tane ağaçta bu yıl itibariyle 1 tonu aşan belki bin kilo, bin 100 kilo, bin 200 kilo civarında ceviz ürünü alınacaktır” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 17:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman IP: 78.161.36.xxx Tarih : 29.08.2010 15:42:41

sayın irfan abim.ben de karabük yenice ilçesin denim .bu yıl yani 2009 un 12 ci ayın da il tarım desteklemiş oldugu ,şebin ve bilecik cinsi 40 adet ceviz diktim. sizinle bu konuyla bilgilenmek istedigim konular var .10  yıllık ceviz yetiştirici si olarak ,sizin le nasıl irtibat kurabilirim .saygılar