6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Çevrecilerden projeye şartlı destek

ÇEVRECİLERDEN LİMAN PROJESİNE ŞARTLI DESTEK

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Türkoğlu, yapılması düşünülen liman projesinin yerleşim merkezinden uzakta konuşlandırılmasının daha faydalı olacağını savundu.

Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Türkoğlu, Dernek olarak liman projesine tam destek verdiklerini belirterek limanın şehir merkezi dışında yapılmasının ilçeye daha faydalı olacağına inandıklarını kaydetti.

Liman projesinin ilçeye ekonomik yönden önemli bir getiri kazanacağını ve hiçbir ekonomik getirinin insan ve çevre sağlığından daha değerli olmadığı inancında olduklarını belirten Türkoğlu,”İlçemize yapılması planlanan limanın şehir merkezine kurulması durumunda, sahil kıyısının az olduğu ilçe merkezinin genel görünümünde görüntü ve gürültü kirliliği oluşacaktır. Aynı zamanda kıyıya yanaşan yük gemilerinin atıklarının merkez sahilini kirleteceği, şehir merkezine yapılması düşünülen halen Belediyemizde yeşil alan olarak görülen ve ağaçlandırma çalışmasını yaptığımız sahil şeridi gezinti alanı çalışmalarının yapılmayacağı, limana yük getiren, bekleyen ağır vasıta araçların kısıtlı olan şehir merkezi trafiğini daha da olumsuz etkileyeceği ait yapının kaldıramayacağı kaçınılmaz birer gerçektir.

Yapılması tasarlanan Alaplı Limanı’nın ileriye dönük olarak şehir merkezi yerleşim planından uzak yine ilçe sınırlarında dış bölgeye konuşlandırılması durumunda daha da faydalı olacağı unutulmamalıdır. Bizler Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği olarak kurulacak olan limanın ilçemize ticari yönden getirisinin olacağına fakat şehir merkezi kıyısına büyük zararının olacağına ve hiçbir ekonomik getirinin insan ve çevre sağlığından değerli olmadığı inancındayız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 17:49:01
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 17:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?