2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Çevreciliğin Kural'ı belirlendi

Konferansa, Vali Yavuz Erkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Çevre ve Orman İl Müdürü Murat Kaya ile daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Vali Yavuz Erkmen, çevre sorunlarının devam ettiğini, ancak sevindirici gelişmelerin de olduğunu ifade ederek, "Çevre deyince bizi üzen ve sevindiren olaylar var. Bizi sevindiren, gençlerin çevre ile ilgili eğitim almaları, üzen ise sorunların hala devam ediyor olması. Özellikle şehrimizdeki en önemli kirlilik, hava kirliliğidir. Hava kirliliğinin en önemli nedenlerinin başında ise lavuarlanmamış (yıkanmamış) kömür kullanılması geliyor. Vatandaşlardan kışın yıkanmamış kömür kullanmamalarını istiyoruz. Bu konuda herkesin üstüne düşen görevi yapacağına inanıyorum" dedi.

Prof. Dr. Orhan Kural ise, belediye başkanlarının görevinin spor kulüplerine destek vermek ve milyarlarca lira harcayarak sanatçı getirmek olmadığını ifade ederek, "Başkanların görevi çevre ve canlıları korumak olmalıdır. Belki de 40 yıl sonra global ısınmayla dünyanın sonu geliyor. Bundan sonra savaşlar Irak’taki gibi petrol yüzünden olmayacak, su yüzünden olacak" dedi.
Kural, ebeveynleri sigara kullanmamaları konusunda da uyararak, "Çocuklarınızın yanında sigara içmeyin. Amerika, vatandaşlarına sigara içmeyi yasaklamıştır. Ülkede sigara içen annenin çocuğu alınmaktadır. Sigara tiryakileri, 5. sınıf insan muamelesi görmektedir. Ama biz Amerika’ya yılda sigara için 7.5 milyar dolar ödüyoruz. Bazı sanatçılar, vatandaşları özendirecek şekilde bu maddelerin reklamını yapıyor" ifadelerini kullandı.

Hiçbir canlının öldürülmesini istemediği için gittiği davetlerde çiçek kabul etmediğini ifade eden Orhan Kural’a konferans sonunda, Vali Yavuz Erkmen tarafından Devrek bastonu ve plaket takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 00:08:38
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 16:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?