3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ceza yerine broşür dağıttılar

Zonguldak'ta trafik polisleri, kırmızı ışıkta duran araçlarda emniyet kemeri takılı olmayan sürücüleri önce uyardı sonra da broşür dağıttı.


Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik ekipleri, Güven Kavşağı'nda bulunan trafik ışıklarında uygulama yaptı. Yaklaşık bir saat süren uygulamada, polisler kırmızı ışıkta duran araç sürücülerinin kemerleri olup olmadığını kontrol etti. Emniyet kemerini takmayan sürücüleri uyaran polisler, sürücülere ceza yerine emniyet kemerinin önemini anlatan broşür dağıttı. Uygulamadan hem polisler hem de sürücüler gayet memnun kaldı. Kimi sürücüler polisi görür görmez emniyet kemerine sarılırken kimileri de polisin uyarısı üzerine itirazsız emniyet kemerini taktı. Broşür verilmesi üzerine keyiflenen sürücüler, "Her ne kadar şehir içi trafikte olsa emniyet kemeri takmamız gerekiyor. Bazen dalgınlığımız nedeniyle unutabiliyoruz. Böyle bir uygulama ile hatırlatmaları hepimiz için çok güzel oldu. Bundan sonra emniyet kemeri takmaya daha fazla gayret edeceğiz" diyerek ekiplere teşekkür etti.


Uygulama boyunca görevli bir polis memuru tarafından broşür dağıtımının fotoğrafları da çekildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 19:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL YAPINCAK IP: 77.8.120.xxx Tarih : 11.06.2009 14:10:29

bu isler kontrollerle deyil okullarda vede ailelerin verecekleriyle olmasi gerekli insanlar kemeri ceza yememek icin deyil emniyet kemerinin herhangi bir olayda hayatini kurtaracayini bilmesi veyahut sakat kalmaktan kurtulacayini kendisinin bilmesi gerekli  bende dahil avrupada bizler araca bindiyimizde araci calistirmadan önce ilk isimiz emniyet kemerini takmak oluyor ben araca bindiyimde emniyet kemerimi takmazsam kendimde bir noksanlik olduğunu hissediyorum  unutmayin emniyet kemeri 1 can kurtarir 2 sakat kalmanizi engeller