3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Cezaevinde verem taraması

Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği “Devlet-Millet” işbirliği içerisinde Zonguldak M Tipi Kapalı cezaevindeki 503 hükümlü ve tutuklunun yanı sıra 113 cezaevi personeli ile 50 askeri verem taramasından geçirdi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Verem Savaş Derneği Zonguldak'ın Beycuma beldesinde bulunan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda sağlık taraması gerçekleştirdi. Zonguldak Sağlık İl Müdürlüğü ile Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır'ın Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği'ne yaptığı talep üzerine gerçekleşen taramada 503 tutuklu ve hükümlü, 113 sağlık personeli ile cezaevinde görevli 50 asker sağlık taramasından geçirildi. Zonguldak Beycuma M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu 1. Müdürü Abdullah Demirci, cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra kendi personelleri ve askerlerin sağlığının çok önemli olduğunu belirterek, “Toplu yaşanan yerlerde bilindiği gibi hastalıklar daha çabuk yayılabiliyor.

Bunun önüne geçilmesi açısından Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği ile her yıl cezaevinde sağlık taraması gerçekleştiriliyor. Burada böylesine önemli bir hizmeti bizlere sunan Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan'a teşekkür ediyorum” dedi.


Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ise, bu tür yerlerde yapılan sağlık taramalarının köylerde yaptıkları çalışmalardan daha büyük önem arz ettiğini söyledi. Beycuma cezaevinde daha öncede sağlık taramasında bulunduklarını belirten Erdoğan, “Bizler Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği olarak 'Devlet-Millet' iş birliği içerisinde bu hizmeti gönüllü olarak sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Tabii ki cezaevi, öğrenci yurtları ve fabrikalar gibi insanların toplu yaşadıkları yerlerde yaptığımız sağlık taramaları daha çok önem arz ediyor. Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği olarak talep olduğu takdirde neresi olursa olsun hizmete koşarak gidiyoruz. Bulaşıcı bir hastalık olan verem, bu tür yerlerde daha çabuk yayılabiliyor. Bu nedenle erken teşhis hem vereme yakalanan hasta hem de çevresinde yaşayanlar açısından çok önemli. Bizlere bu hizmeti sunmamızda katkısı olan başta cezaevi yönetimi olmak üzere, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 18:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BÜŞRA OZAN IP: 85.103.48.xxx Tarih : 20.10.2009 09:26:36

teşekkür edioruz yetkililere.....