3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP: Ulupınar göz boyuyor

CHP Devrek İlçe Sekreteri Tahsin Aygün, Devrek şehir şebeke sularının sağlıklı olmadığını ileri sürdü.

Cumhuriyet Halt Partisi (CHP) Devrek İlçe Sekreteri Tahsin Aygün, Devrek şehir şebeke sularının Devre Belediye Başkanı Özcan Ulupınar’ın açıkladığı gibi sağlıklı olmadığını söyledi. Belediye yetkilileri tarafından suyun sağlıklı olmadığı yönünde imzalı onalı belge olduğu iddia eden Aygün, su şebekesinin sağlıklı olabilmesi, su kaynağında yapılacak ilaçlama ve şehir su şebekesinin yenilenmesi ile mümkün olabileceğini kaydetti.

Aygün, “Belediye Başkanı Özcan Ulupınar yaptığı basın toplantılarında, verdiği demeçlerde ve Ak Parti ilçe kongresinde puan toplamak, insanları yanıltmak ve taraflarına hoş görünmek için gerçekle ilgisi olmayan beyanlarda bulunmuştur. Bizim izlenimimiz şehir şebeke sularının Sayın Başkan’ın iddia ettiği gibi sağlıklı olmadığıdır.

Edindiğimiz bilgilere göre Devlet Hastanesi, Devrek Lisesi, Anadolu Lisesi, Metem Lisesi, Ana Okulu, Misak-ı Milli, iki camii, bir çay ocağı, bir muhtarlık binası bir fırından alınan suların yapılan tahlillerinde 17. 02. 2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ uyarınca sağlık bakımından uygun olmadığı belirtilmiştir. Elimizde bu raporlar belediye yetkililerince imza edilmiş ve onaylıdır. 2007’nin Kasım ve 2008’in Ocak ayına ait bu evraklar basına verilerek sansasyon oluşturma değil konuyu derinlemesine öğrenip çözüm üretmek amacıyladır” dedi.

Suyun sağlıklı olmasının su kaynağında yapılacak ilaçlama ve su şebekesinin yenilenmesi ile mümkün olabileceğini anlatan Aygün, “Yaptığımız araştırmalara göre şehir su şebekesinin sağlıklı olabilmesi su kaynağında yapılacak ilaçlama ve şehir su şebekesinin yenilenmesi ile mümkündür. Klorlama otomatik makine ile yapılmalıdır. Özellikle sazlık Çayı ve Fatih İlköğretim Okulu bölgesinde şehir şebeke suyuna karışım olmaması için su hatlarının kanalizasyon borularının yenilenmesi gerekmektedir. Yoksa Sayın Özcan Ulupınar’ın dediği gibi şu an suyun temiz olması her zaman suyun temiz olacak anlamına gelmemektedir. Yağmurdan sonra, su kesintilerinden sonra ilaçlamayı yapan şahısların sorumluluk anlayışlarına bağlı olarak suyun temizliğinden söz edebiliriz. Sular temizdir açıklaması göz boyama ve reklamdan başka bir şey değildir. Önerimiz örneğin muhtarlık binalarına 15 günlük periyotlar halinde şebeke sularının tahlillerinin sonuçlarının halkın görebileceği şekilde asılarak ilan etmektir. Ama öncelikle otomatik ilaçlama makinesi ve şehir şebeke borularının yenilenmesidir” diye konuştu.

TIBBİ ATIK VE ÇÖP ELEŞTİRİSİ

Başkan Ulupınar’ın seçim vaatlerinde su şebekesinin yenilenmesinin de bulunduğunu hatırlatan Aygün, belediyenin çöp ve tıbbi atık konularında da eksikliklerinin bulunduğunu ifade etti. Aygün, konuşmasına şöyle devam etti:
“Şehir içinde çöp ve tıbbi atıkları toplayan araçların görünüşleri gayet güzeldir. Ama önemli olan çöplerin ve tıbbi atıkların toplanması değildir. Süslü araçlarla toplamak değil onları sağlıklı bir şekilde yok etmektir. Çöp ve atıkların toplandığı yerde bazı şahısların çöplerin içine girerek atık maddelerden aldıkları bilinmektedir. Yakma gibi kişisel girişimlerde hava kirliliğine, tehlikelere yol açmaktadır. Şehir içinde dolaşan çöp ve tıbbi atık taşıyan araçların güzel olması, sorunu kamufle etmekten başka bir şey değildir. Kısa vadeli çözüm çöp ve atıkların çok derin çukurlara doldurulması dezenfekte edilerek insanların ulaşamayacağı şekilde kapatmaktır yani gömmektir. Uzun vadede çözüm ise çöpleri değerlendirme, dönüştürme tesisleri kurmaktır. Zonguldak ili belediyeleri ile ortaklaşa bu tesisler kurulabilir.”

Başkan Ulupınar’ın hizmet anlayışını da eleştiren Aygün, çöp, su dağıtım şebekesi, kanalizasyon, yeşil alan, park, çocuk oyun alanları ve alt yapı gibi büyük sorunlarda mesafe kat edilemediğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 10:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?