3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP adayı projelerini anlattı

CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref, kenti hem ekonomik hem de coğrafi anlamda rahatlatacak projesini açıkladı.

Başkan adayı Eşref, Ulutan Barajı çevresindeki 5 köyü belediye sınırları içine katarak istihdamı sağlayacak yatırımlar ve uydu kent projelerini gerçekleştirerek şehrin önünü açacaklarını vurguladı. 5 Köyde yaşayan vatandaşların hizmet alamadığından şikayet ettiğini hazırlatan Eşref, belediye sınırlarına alınacak 5 köy halkının böylelikle hizmeti daha rahat alabileceğini, bürokrasi engeline takılmayacağını belirtti.

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, göreve geldiklerinde ilk iş olarak Alancık, Kardeşler, Çağlı, Sarımsak ve Olukyanı köylerini belediye sınırları içine alacaklarını açıkladı. Zonguldak'ın Kilimli ve Kozlu taraflarından gelişmeye kapalı olduğunu belirten Eşref, hem şehrin nefes alması hem de köy halkının sorunlarına kolay çözüm bulunabilmesi için 5 köyün belediyeye bağlanması gerektiğini vurguladı. Eşref, “Belediyemize bağlanacak bu köylerde imar planı yaparak Zonguldak'ta işsizliği önleyici, süt, hayvancılık, gıda, tekstil gibi imalat sektörünün buralarda yatırım yapmasını sağlayarak işsizliğin önüne geçeriz. Ayrıca Uydu Kent ve Kentsel dönüşümle yerleşimi bu bölgeye kaydırarak mevcut yerleşimi rahatlatırız. Böylelikle hizmet gitmeyen 5 köye ciddi yatırım gidecek, ekonomi canlanacak. O bölge, Zonguldak Belediyesinin ilave 5 mahallesi olarak gelişecek” dedi.

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref Alancık Köyü Kalkındırma Dernek başkan ve üyeleriyle birlikte toplantı yaptı. Zonguldak Yeniçarşı Köprübaşı'nda Girgin Kahvehanesi'nde bir araya gelen, merkeze bağlı Alancık, Kardeşler, Çağlı, Sarımsak köylerinin vatandaşları köylerinin sıkıntılarını, İsmail Eşref'e aktardı. Alancık Köyü Kalkındırma Dernek yöneticileri Eşref'e yaptıkları açıklamada, “Bu bölge geçmişte Zonguldak - Ankara yolu güzergahındaydı. Şimdi ise tamamen terkedilmiş durumda çünkü belediye sınırları içinde değiliz ama biz mücavir alanlara bağlıyız. Bu nedenle hizmet düzgün alamıyoruz. Bugüne kadar gerek belediye başkanları gerekse siyasiler oylarımızı aldılar ama ne yazık ki hizmeti bize göstermediler. Bu nedenle sizden bu konuda destek ve söz istiyoruz. Bizim bu sorunumuza bir çözüm bulun” dedi.

“YERLEŞİMİ, ALANCIK'A DOĞRU KAYDIRARAK ŞEHRE NEFES ALDIRABİLİRİZ”

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, “Gaca olarak tarif edilen bölgeyi bizimle iç içe görüyoruz. Alancık köyümüzle birlikte yaşamak o bölgemizi geliştirerek, şehrin gelişme istikameti olarak değerlendiriyorum. Kentin sıkışık durumunu, Alancık'a doğru kaydırarak şehre bir nefes aldırabiliriz. Alancık köyünü gelişmiş modernleşmiş bir yerleşim yerine dönüştürebiliriz. Evet, burada size teklifte bulunuyorum kabul ediyorsanız önümüzde ki dönem görev aldığımızda Alancık köyünün mücavir sahadan çıkaralım orayı belediye sınırlarına dahil edelim. Zonguldak belediye sınırları genişlesin ve Zonguldak Alanacık'a doğru büyüsün. Kabul ediyor musunuz? Bu teklifim samimi ve ciddi, il genel ve belediye meclis üyesi adaylarım yanımda, söylüyorum. Biz göreve geldiğimiz de bu konuyu ciddiye alacağız” diyerek söz vermesine köylüler alkışlayarak destek verdi.

“ALANCIK'I BELEDİYE SINIRLARINA KATALIM”

Zonguldak'ın denizden iki alandan da sıkıştığını belirten İsmail Eşref, “Biz göreve geldiğimizde Zonguldak'ın gelişme alanı bu bölge olması lazım. Çünkü bir tarafımız Elvanpazarcık, bir tarafımız Kilimli, Batıda Kozlu, şehir sıkışmış durumda. Konut alanları Bahçelievler de üst üste yığılmış durumda. Artık şehrin nefes alması için bir genişleme alanı gerekiyor. Bu da ancak Alancık Köyüne doğru genişlemekle olur ve sizin bugün köy dediğimiz yer belki şehir olarak önümüze çıkar ve sizler de bu durumdan faydalanır ekonomik olarak istifade edersiniz diye düşünüyorum” dedi.

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, projenin kendisini heyecanlandırdığını belirterek Zonguldak'ın sıkışmış durumdan çıkması açısından projenin çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca Eşref, Gaca'nın yaşamımızdaki yerine değindi ve şöyle dedi:
“Yakın tarihe kadar Ankara'ya bu bölgeden otobüslerle giderdik. Kentin oluşumunda Gaca'nın çok önemli yeri var. Zonguldak'ta ilk olarak bu bölgelerde yerleşim alanı oldu. Bu hizmet geç kalınmış bir hizmet fakat bize nasip olacak.”
CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref'in bu önerisi Alancık, Kardeşler, Çağlı, Sarımsak ve Olukyanı köyleri sakinleri tarafından coşku ile karşılandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 10:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?