3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP gündemi değerlendirdi

Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), son günlerde meydana gelen siyasi gelişmeleri Ereğli halkı ile paylaşmak üzere basın toplantısı düzenledi.

CHP İlçe Teşkilatı binasında düzenlenen toplantıda, CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı son günlerde gündemde bulunan siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Toplantının ilk gündem maddesini Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a düzenlediği operasyon oldu. Gerçekleştirilen operosyana tam destek verdiklerini söyleyen Balcı, "İnşallah en kısa zamanda PKK terör örgütünü tamamen ortadan kaldıracak başarıyı gösterecek, ülkemizin ve komşularımızın iç ve dış güvenliklerini sağlamış olacaktır. Yapılan operasyonlarda vatanları uğruna şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah'tan Rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" dedi.

Toplantının ikinci gündem maddesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylayarak yürürlüğü soktuğu türban değişikliği oldu. Türban konusunun üniversitelerde kargaşa oluşturduğunu söyleyen Balcı, "Cumhurbaşkanımızın dahi YÖK yasasındaki 17. maddesinde değişiklik yapılmadığı takdirde türban uygulamasının sıkıntı oluşturacağını ima etmesine rağmen, YÖK başkanının açıklamaları partizanca bir davranış sergileyerek, hukuku hiçe sayarak tam bir AKP memuru gibi konuşarak endişeleri daha da artırmıştır" diye konuştu. 

Toplantının üçüncü maddesi ise, Mecliste kabul edilen Vakıflar yasası oldu. Balcı, bu yasanın ülke çıkarları yerine Avrupa ülkelerine şirin görünmek için çıkartıldığını, Lozan da kazanılan hakları geriletecek şekilde, hatta Sevr anlaşmasını geri getirebilecek sonuçları olan bir kanunu yasalaştırdıklarını söyledi. Bu kanunu Cumhurbaşkanıyken Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiğinin altını çizen Balcı, kanunu yeni Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 18:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?