3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP meclis adaylarını tanıttı

CHP Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı Belediye Meclis üyesi adaylarını tanıttı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı Belediye Meclis Üyesi adaylarını tanıtarak, seçime kadar yapılacak olan çalışmalarda neler yapılacağı konusunda bilgiler verildi. Tanıtım toplantısına, CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve partililer katıldı. Hedeflerinin 25 meclis üyesi adayını göreve getirmek olduğunu belirten İlçe Başkanı Balcı, "Örgütlü olarak seçimlere hazırlanmış bir partiyiz. 29 Mart'ta seçimleri kazanacağız. Belediye Meclis Üyesi olarak önemli bir görev üstlendiğiniz farkındasınızdır inşallah. Ereğli'nin geleceğinde sizin imzanız olacak. Amacımız burada 25-0 yapmak. Bu gücü kendimizde görüyoruz. İnşallah gayretli ve başarılı çalışmalarımızla 25 arkadaşımızı orada görmek istiyorum. Sizleri kutluyorum" dedi.


CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, Belediye Meclis Üyesi adaylarına kendisinin vekili olduklarını her konuda kendisi adına mahalleliye vaatte bulunabileceklerini söyledi. Seçimlerin Ereğli'nin kurtuluşu olduğunu kaydeden Posbıyık, çok zor bir göreve talip olduklarını söyledi. Posbıyık, "Açık ve net bir şekilde konuşuyorum bu listenin 25-0 olması lazım. Ereğli'de seçmen sayısı 67 bin civarında. Kullanılabilir oy sayısı ise 60 bin civarında olacaktır. Olaylara bakarsanız 25-0 yapmamız zor değil. Çünkü bu listede Alaplı'da oturan ikameti Alaplı'da olan meclis üyesi yok. Gülüç'te oturup ikameti Gülüç'te olan Belediye Meclis Üyesi yok.

Hepsi Ereğli'de oturuyor. Diğer partilerde Alaplı'da oturan ikameti orada olan, Gülüç'te oturan ikameti ailesi orada yaşayan adaylar var. Bu listede 4 katlı kaçak inşaatı olup ta 'Tekrar meclis üyesi seçilir, kaçak inşaatımı korurum' diye listeye giren kimse de yok. Ereğli halkı bunları adım adım izliyor. Yani Ereğli halkı olayların hepsini biliyor. Belediye Meclis Üyeleri tak vücut olacak. 25. sıradaki birinci sıradaki gibi çalışacak. Her konuda, her sıkıntıda, her yanlış anlamada telefon açıp sorunlarımızı paylaşacağız. A mahallesindeki meclis üyesi b mahallesindeki tanıdığına haber verecek. Gülüç'te tanıdıklarınız varsa, Kandilli'de, Çaylıoğlu'da tanıdıklarınız varsa onlara haber vereceksiniz size destek olmaları için. Almanya'da çalışan akrabalarınıza, tanıdıklarınıza, dostlarınıza telefon edip burada bulunan yakınlarına Ereğli'nin kurtuluşu, geleceğinin aydınlığa çıkması açısından size destek vermeleri için söylesinler. 24 mahallede seçim büroları hazırlanmış halde. Mahalle komiteleri gönülden gelen bir çalışma içerisinde. Çünkü Ereğli'nin karanlığa gittiğini biliyorlar farkındalar. Ereğli'nin ekonomik sosyal ve kültürel yönden iyiye veya kötüye gitmesi noktasındaki seçimdir. Dolayısıyla Ereğli halkının seçimidir. Yüksel Balcı'yla benim seçimim değildir. Belediye Meclis Üyeleri mahallesinin sokağından, evinden her şeyinden sorumludur" dedi.


"EREĞLİ'Yİ BİR AN EVVEL DAR BOĞAZDAN KURTARALIM"
Seçilecek Belediye Meclis Üyeleri'nin çok büyük sıkıntılara gireceğini belirten posbıyık, başkan adayı olarak çıkanların da yaşamlarının birden bire değiştiğini, seçimler bittikten sonra da normal yaşamlarına döndüğünü kaydetti. Posbıyık, "Biz hedefimizi koyduk. Biz CHP'lilerden oy istemiyoruz. Biz Ereğli'de yaşayan AK Parti'li, DSP'li, MHP'li, SP'li bütün partililerden oy istiyoruz. Bu iş parti meselesi değil diyoruz. Ereğli karanlığa gidiyor, Ereğli'yi kurtarmamız lazım. Çocuklarımızın ve torunlarımızın iyi günlerde yaşaması için mutlak süratle bu işte başarıya ulaşmamız lazım. Ereğli halkı bize çok yüksek oylar vermesi lazım ki Ereğli'yi bir an evvel dar boğazdan kurtaralım. Şuan Ereğli Belediyesi'nin biz 31.5 trilyon diye biliyoruz ama inanıyorum daha yüksek borçların içerisine batmış vaziyette. Aynı zamanda şuan müteahhit işlerinde çalışanlara paraları verilemiyor. Yakında belediye işçileri para alamayacak duruma gelecek. Aslında çok zor bir göreve soyundunuz. Seçilecek Belediye Meclis Üyeleri çok büyük sıkıntılara girecek. Başkan adayı olarak çıkanlar yaşamları birden bire değişir. Cenazelere giderler, düğünlere giderler seçimler bittikten sonra normal yaşamlarına dönerler. Bu daima böyle olmuştur. Adaylar şimdi cicili bicili projeler çıkaracaklar.

Pazar yerine maketten güzel bir yer çıkaracaklar 'maketten dükkanları isteyenlere verelim' diyecekler. Bunlara inanmayacaksınız. Çünkü Ereğli Belediyesi batmış vaziyette. Bir aday diyor ki, '50 trilyonluk bütçeyi 250 trilyona çıkaracağım' sen uzaydan mı geldin. Ereğli nedir, Ereğli'nin bütçesi 250 trilyon ne yapıyorsun? Yani cebinden mi vereceksin buraya parayı. Mümkün mü senin cebinden para vermen. Böyle palavralarla, cicili bicili resimlerle vatandaşın gözünü boyamaya çalışacaklar. Ama anında müdahale edeceğim. Belediye Meclis Üyeleri kesinlikle mahallelerindeki sandık konma yerlerini bugünden itibaren Koordinasyon Kurulundan alacaklar. Mahallesinde girmedik daire bırakmayacak. Bu kurtuluş savaşı, Ereğli'nin kurtuluş savaşı. Bunu yüreğimle ve samimiyetimle söylüyorum. Çünkü Ereğli çok zor durumda. Ereğli batağa doğru gidiyor. Vizyonunu kaybetmiş vaziyette. Prestiji bitmiş vaziyette, ekonomisi çökmüş vaziyette belediyenin. İnanılmaz boyutlarda borçlu. Onun için bu bir kurtuluş savaşıdır. Bu kurtuluş savaşında evlatlarınız, torunlarınız için çok büyük bir mücadeleye girmeniz lazım" dedi. Belediye Meclis Üyeleri'nden genel politika değil, yerel politika yapmalarını isteyen Posbıyık sözlerini şöyle tamamladı:


"Genel politika yapmanıza gerek yok. Sizin yerel politika yapmanızı istiyorum. Sizden bu günden itibaren sinir sisteminizi aldırmanızı istiyorum. 29 Mart'a kadar kimse sinirli ve asık suratlı olamaz. Yasaklıyorum size bunu. Herkes güler yüzlü olacak, hoş görülü olacak. Bizi yıpratmaya çalıştıkları konu özellikle kadınlarla yapılan toplantılarda 'CHP'ye oy vermek günahtır' diyorlar. Bunu insanlarımıza çok açık bir şekilde anlatmamız lazım. Bizde dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz. Hiç kimse hiç kimseden daha fazla dinciyim diyemez. Dini siyasete alet etmesinler. Bizim bir özelliğimiz var. Biz dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz ama hiçbir zaman bunu reklam yapmıyoruz. Aynı zamanda biz hortumculuk ve hırsızlıkta yapmıyoruz. Hem dinci, hem de hırsızlık ve hortumculuk olmaz diye düşünüyorum. Sizler benim vekilimsiniz her mahallede benim adıma vaatte buluna bilirsiniz. Burslar devam edecek yarıda kesilmez."
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 17:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?