3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP 'Mustafa' filmini eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Gençlik Kolları, "Mustafa" isimli filmi eleştirdi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Gençlik Kolları Başkanı Ali Arslan, "Mustafa" isimli filmle farklı bir Atatürk portresi oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Filmde gizlenerek verilen ince mesajlara bakmak gerektiğini belirten Arslan, "Mustafa" adlı filmle bilinç altında farklı bir Atatürk portresi oluşturmaya çalışıldığını söyledi.


Filmde gizlenerek verilen ince mesajlara bakmakta yarar olduğunu anlatan Arslan, şöyle konuştu: "Atatürk için günde bir büyük rakı ve üç paket sigara içtiği söylenerek içki düşkünü biri olduğu imajı veriliyor. Atatürk'ün, cahillerin seviyesine inmem diyerek sanki halkı küçük gördüğü imajı veriliyor. Atatürk'ün manevi oğlu için gerçek oğluydu havası verilerek gayrimeşru ilişkileri ve de çocuğu olduğu imajlarına yer veriliyor. 'Atatürk için çevresinde kimse kalmamıştı ve yalnız öldü' denilerek kişiliğiyle
ilgili şüpheler gündeme getiriliyor. TBMM'yi Cuma günü namazdan sonra dua okutarak açtığı halde son bölümde dinsiz olduğu vurgulanmaya çalışılıyor.

En yakın arkadaşlarını bile gözünü kırpmadan ölüme gönderen ve kendi heykellerini diktiren bir diktatör olduğu imajı yaratılmaya çalışılıyor. Güneydoğu'da PKK yandaşlarının isyan provaları yaptığı şu günlerde filmde Atatürk'ün Kürtlere özerklik verilmesini istediği iddiası ve filmin Cumhuriyetimizin 85. yıldönümünde gösterime girmesi farklı bir anlam taşımaktadır."


Konuşmasında "Elbette Atatürk de insandır, insan üstü bir varlık değildir" diyen Arslan, Mustafa Kemal Atatürk'ü bu tür düşüncelere teslim etmeyeceklerine söyledi.
Arslan, konuşmasını, "Biz ocaklarda, bucaklarda yetişen değil savaş meydanlarında kurulan Kuva-yı Milliyeci, Kemalist ve devrimci CHP gençliğiyiz. Çünkü biz Atatürk Gençliğiyiz" ifadeleriyle tamamladı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?