3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP terör olaylarını kınadı

CHP Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı Diyarbakır ve Hakkari'de yaşanan terör olaylarını kınarken, 3 Mayıs Pazar Günü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Zonguldak'a geleceğini açıkladı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı Diyarbakır ve Hakkari'de meydana gelen hain terör olaylarını kanadı. CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, şehit düşen Mehmetçiklere Allah'tan rahmet dilerken, ailelerine sabır ve başsağlığı diledi. Balcı ayrıca, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 3 Mayıs Pazar günü Zonguldak, Kdz. Ereğli ve Akçakoca belediyelerini ziyaret edeceğini açıkladı.

Balcı, “Öncelikle dün Lice ve Şemdinli'de şehit düşen evlatlarımıza tanrıdan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz. Bu ülkenin bir yurttaşı olarak, hükümet yetkililerinin ve sorumlu bürokratların, Ergenekon davasına gösterdikleri ilgi, alaka ve gayret kadar, yıllardan beri süren Güneydoğudaki bu savaşın bitirilmesi, asker ve polisimizin can güvenliğinin sağlanması konusunda da gösterilmesini istiyoruz. Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik kriz, yaşadığımız kentimiz Ereğli'ye de çok ağır bedeller ödetmektedir. Birçok vatandaşımız işsiz kalmıştır.

Bir çok tüccar, sanayici ve yatırımcılar ticari faaliyetlerine son vermişlerdir. Tüm bu olumsuzlukların yaşandığı bir ortamda, 1 Mayıs İşçilerin ve Emekçilerin birlik beraberlik ve dayanışma günü. CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü olarak, tüm çalışanların, emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı birlik beraberlik dayanışma günlerini en içten duygularımızla kutlar, aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir şekilde işsiz kalmadan nice 1 mayıslar dileriz. CHP il ve ilçe örgütleri olarak 1 Mayıs etkinlikleri için Zonguldak'ta Demokrasi Platformu'nun organize ettiği 1 Mayıs Birlik, Beraberlik ve Dayanışma yürüyüşüne katılacağız.

Ereğli halkını ve tüm emekçileri Zonguldak'ta yapılacak 1 Mayıs emekçilere destek yürüyüşüne davet ediyoruz” dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Kdz. Ereğli Belediyesi'ni de ziyaret edeceğini belirten Balcı sözlerini şöyle tamamladı:
“CHP Genel Başkanımız deniz Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlıklarını kazandığımız il ve ilçe belediyelerini ziyaret programı içerisinde, 3 Mayıs 2009 Pazar günü Zonguldak, Kdz. Ereğli ve Akçakoca Belediye Başkanlıklarını ziyaret edecektir.”
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 15:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?