3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP'de 9 Eylül heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı İlker İbrahim Özübek, partinin 85. kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarını kaydetti.

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı İlker İbrahim Özübek, CHP’nin 85. yıl dönümünü Zonguldak’ta büyük katılımla kutlayacaklarını belirtti. Özübek, 9 Eylül tarihinin aynı ulusal özgürlük ve bağımsızlığın kazanıldığı gün olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“9 Eylül, yurdumuzu işgal eden ve bizleri tutsak etmek isteyen düşmanların denize döküldüğü gündür. 9 Eylül tarihi, ulusal özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın kazanıldığı gündür. 9 Eylül, saltanatı, hilafeti, şeriatı kaldırarak çağdaş Türkiye’yi kuran partimiz, Türkiye’deki yenileşmenin ve toplumsal dönüşümün de öncüsü olmuştur. O nedenle, halkımıza ve partimize sahip çıkma bilincimizi ve bu yoldaki mücadelemizi her zamankinden daha fazla canlı ve duyarlı tutmak zorundayız. Unutulmamalıdır ki, CHP ideolojisi, ilkeleri ve örgütleri ile Cumhuriyet’in ve demokrasinin teminatı ve kollayıcısıdır. Partimizin 85. kuruluş yıldönümünde başka Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 2. Cumhurbaşkanı büyük devlet adamı İsmet İnönü olmak üzere CHP’ye emek veren tüm büyüklerimizi saygıyla anıyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 12:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?