3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP’de tekme tokat liste kavgası!

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık ile parti İlçe Başkanı Yaşar Balcı arasında, parti binasında üye listeleri yüzünden tartışma çıktı. Partililer ise tekme tokat birbirine girdi. Dışarıya taşan kavgayı polis güçlükle önledi. 2 kişi gözaltına alındı.

7- 29 Kasım tarihleri arasında yapılacak delege seçimlerinde oy kullanacak üyelerin listesinin CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı’nın odasına asılmasına karşı çıkan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 20 kadar belediye meclis üyesi ve partiliyle birlikte saat 14.00 sıralarında parti binasına gitti. Partililer ile selamlaşan Başkan Posbıyık, bir süre sonra partiye gelen İlçe Başkanı Yaşar Balcı’dan seçim süreci hakkında bilgi aldı. Üye listelerinin ilçe başkanının odasına asılmasının yanlış olduğunu belirten Başkan Posbıyık, listelerin salona herkesin görebileceği ve rahatlıkla inceleyebileceği şekilde asılması gerektiğini savundu.

Balcı ise, yönetim olarak listelerin kendi odasına asılmasının kararlaştırıldığını, bunun da parti tüzüğüne uygun olduğunu, herkesin 1 hafta boyunca günde 8 saat süreyle listeleri burada inceleyebileceğini söyledi. Posbıyık ve Balcı’nın tartışması sırasında üyelerden Tevfik Elmasay, kendisine listelere bakamayacağının söylendiğini öne sürünce gerginlik arttı. Yaşar Balcı’nın babası olduğu öğrenilen kişi de Başkan Posbıyık’a tepki gösterince partililer birbirine girdi.

POSBIYIK VE BALCI KAVGADAN UZAK DURDU

Partililer tekme tokat kavga ederken, Posbıyık ve bazı belediye meclis üyeleri balkona, Yaşar Balcı ise odasına geçerek kavgadan uzak durmaya çalıştı. Bu sırada bazı partililer ise, kavga eden grubu ayırmaya çalıştı. Partililerin müdahalesiyle yaklaşık 10 dakika devam eden kavga önlendi.

Başkan Posbıyık ve belediye meclis üyelerinin partiden ayrıldığı sırada, parti binası önünde yeniden gerginlik yaşandı. Oytun Karabacak adındaki genç, içerideki kavgada babası Ahmet Karabacak’a yumruk attığını iddia ettiği bir partiliye yumruk atmaya kalkıştı. Bunun üzerine yeniden birbirine giren partilileri bu sefer polis ayırdı. Polis, kavgaya karışan 2 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 18:18:54
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 18:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?