3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP'den ahlaksız teklfiler var

Zonguldak ve ilçelerinde faaliyet gösteren il, ilçe ve belde teşkilatlarını ziyaret eden Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Vural çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Turfan Vural, Devrek DSP parti binasında düzenlenen basın toplantısında AK Parti siyaseti ile CHP'nin kardeş siyaseti uyguladığını, MHP'nin ise ılımlı tavırlar her iki partiye destek verdiğini ileri sürdü. CHP'nin ılımlı İslam söylentilerinin sol ayağı olarak eleştirilmesinin tüm sol partiler için utanç vereci durum olduğunu ifade Vural, bu durumun ise utanç verici olduğunu kaydetti. Vural, “MHP'nin söylediği ılımlı İslam siyasetinin de ayağını da CHP'nin oluşturduğu söylemi, DSP adına da, Atatürk'ün kurduğu CHP adına utanç vericidir.

Hepimiz bu söylemden rahatsızlık duyduk. Ama tabi bu söylemler gündeme hem MHP tarafından hem de AK Parti tarafından boşuna getirilmiyor. Mutlaka bir şey yapıyorsunuz ki, cezasını çekiyorsunuz. Hukuk dışı bir işlem yaptığınız zaman emniyet güçleri cezasını veriyor. Şimdi siz Türküye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün devrim kanunlarından, kılık kıyafet kanunlarına uymayan çarşafa, rozet takarsanız bu halk da sizi cezalandırır. MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı çıkar gereken cevabı verir. CHP'nin DSP'li belediye başkan aday veya aday adaylarını ayartmaya çalıştığını ileri süren Vural, “CHP bu bölgede de dahil olmak üzere ülkenin bir çok yerinde DSP'nin belediye başkan adaylarına ahlaksız tekliflerde bulunmakta. Aynı zamanda bunu Eskişehir üzerinden genel başkanlık düzeyinde yapmaktadır” dedi.
Tufan Vural, Zonguldak dahil olmak üzere her yerde aday adayı çıkartacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 18:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?