3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP'den kadınlara şiddete tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Nazire Usta, kadınlara yönelik uygulanan şiddete tepki gösterdi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Nazire Usta, Türkiye’de kadınların yüzde 97’sinin şiddete maruz kaldığını belirtti. Cinayet sonucu ölen kadınların ise yüzde 40-70’inin eşi tarafından öldürüldüğünü belirten Usta, “Kadının yaşam hakkının, güvenliğinin, onurunun, özgürlüğünün ve bedensel bütünlük hakkının ihlali olan şiddete hayır diyoruz.

Yaşadığımız bu topraklarda, Türkiye’deki kadınların yüzde 97 si aile içi şiddete uğruyor. Cinayet sonucu ölen kadınlara yüzde 40-70’i eşi tarafından öldürülüyor. Tecavüze uğrayanların yarısı 18 yaşın altında.Türk halkının yüzde 40’ı namus cinayetlerine sessiz kalıyor. Türkiye her gün bu yakıcı sorunun baskısıyla yaşıyor. Her gün şiddet ve cinayetleri konuşuyor. Bazen de kadınlar katil olarak kendilerini kurban secip intihar ediyorlar. Kadına karşı şiddet sadece bireysel ve ailelevi sorun da değil. Dünya genelindeki değişim sürecinin bir parçası, sorunların nedenlerinin araştırılması çözümlenmesi gerekir. Çünkü kadınların ezilmesi ve kaybetmesi bütün toplumun kaybetmesi demektir. Dileğimiz Cumhuriyet Halk Partisi Kadınları olarak şiddetin olmadığı aydınlık günlere” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?