3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP'den ziyaretler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak il ve ilçe yönetimine ziyaretler gerçekleştirdi. 

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, CHP Zonguldak il ve ilçe yönetimi Tepebaşı Mahallesi, CHP Çatalağzı belde örgütü ve Muslu beldesini  ziyaretler gerçekleştirerek partililerle ve vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi. CHP heyeti ziyaretlerde ülke ve Zonguldak sorunlarını paylaşarak çözüm için yol aradı. 

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Türkiye'nin gün geçtikçe fakirleştiğini ancak halkın korkmadan gerekli dersi vereceğini ifade etti. Tek kale olarak CHP'nin kaldığını kaydeden Koçal, CHP'yi korumak, kollamak zorunda olduklarını belirtti. 

Koçal, “Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı onaylandığında emekli maaşları mevcut sisteme oranla düşecek. Türkiye'nin gücünün azalmasını isteyenler istediklerini yerine getirmesi için bu hükümeti iktidara getirmiştir, milletimiz gün geçtikçe fakirleşiyor ama yolun sonu göründü. Ülkenin bütünlüğü, bölünmezliği her zaman gündemimizdedir. CHP bu işin üstesinden gelecektir. Son yıllarda CHP'yi de bölmek, parçalamak istediklerini de görüyoruz. Artık tek kale kaldı, o da CHP'dir. Kalan son kale CHP'yi kollamak, korumak zorundayız yoksa geleceğimiz gözükmemektedir. CHP'yi de yok edersek ileride Türkiye Cumhuriyeti diye bir şey kalmayacaktır” dedi. Zonguldak'ın nüfusunun azaldığını ve göçün devam ettiğini belirten Koçal, şunları söyledi: 

“Zonguldak Havaalanı'na büyük gövdeli uçakların inebilmesine engel olan dağı tıraşlıyorlar. Vatandaştan tıraş parası diye yardım topluyorlar. Havaalanını devlet yapıyor ama tıraşlama parasını halk veriyor. Tıraşlama işlemi için vatandaştan bir şeyler bekliyorlar. Zonguldak'ta bölünmüş yollar yapılacaktı. Bu yollar 18 ayda bitirilecekti ama 6 yıl geçti hala bir icraat yok. Zonguldak göç vermeye devam ediyor. Herkes bir yere kaçıyor. Köylere baktığımızda bir tane bile genç yok. Hani Zonguldak'ta göç yoktu. Bir taraftan TTK'yı iyice daralttılar. Kömürü çıkartmak için gerekli işçi alınmıyor. Uluslar arası güçlerin Türkiye'ye gönderdiği kömürü kullanıyoruz. O yüzden işçi alıp TTK'yı güçlendirmiyorlar. Haritaların önünde poz verenler şimdi ise yok, Filyos, Erdemir ve Havaalanı nerede? Hepsi haritada kaldı. Halkımız bu yapılanlara hiç korkmadan gerekli cevabı sandıkta verecektir, o yüzden bir oy bile önemlidir. Türk halkı hiçbir şey den korkmaz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 10:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?