3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP'li adaya miting gibi karşılama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref, seçim gezisi için gittiği Tepebaşı Mahallesi'nde omuzlarda taşındı.


Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı İsmail Eşref, seçim gezileri için gittiği en kalabalık mahallelerden biri olan Tepebaşı Mahallesi'nde yaklaşık 600 kişi tarafından karşılandı. Eşref'i uzun süre omuzlarda taşıyan mahalle halkı, belediye başkan adayına sevgi gösterisinde bulundu. Yaklaşık 8 bin 800 seçmen sayısına sahip olan mahallede davul zurna eşliğinde karşılanan CHP'li Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref, ilgiden çok memnun kaldı. Eşref, "Şimdi Eşref zamanı", "Tepebaşı seninle
gurur duyuyor" ve "Sizden hizmet bekliyoruz" sloganlarından mutlu oldu.
Mahallenin en yaşlı sakini olan 90 yaşındaki Nazire Keskin, CHP Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref'in yanına gelerek, "Mahallemiz bugüne kadar ne alt yapı ne üst yapı olarak belediye hizmetlerinden yararlanamadı" diye dert yandı.


BİZ BOŞ DURAMAYIZ
Tezahüratlar eşliğinde konuşmasına başlayan eski Zonguldak Belediye Başkanı ve CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref, başkanlık dönemindeki yatırımlara değindi. Geçmiş dönemde yapılan hizmetleri anlatan Eşref, şöyle konuştu: "Biz yatırımdan geliyoruz, boş duramayız, çalışır, yaparız. Biz her şeyi hallederiz. Bu yürekle biz Zonguldak'ta daha yeni şeyler yapacağız. Evet, sözüme yatırımdan başladım. Belediyenin bütçe imkanları kısıtlı diye 'yatırım yapamaz' diye bakanlar var. Hayır, böylebakmayın. Çarşıda 12 katlı iş merkezi yaptık ve beş kuruş para vermedik. Kat karşılığı kooperatif kurduk. Kooperatif başkanı biz olduk ve belediye ortak oldu, dört kat aldı oradan gayrimenkul sahibi oldu. Orada 9 metrekarelik arsa 9 katlı belediyenin hak sahibi olduğu iş merkezine dönüştü."
Yine sahillerde kat karşılığı, kira karşılığı işler yaptıklarını anlatan Eşref, şunları söyledi: "Orada yatırımlar, sosyal tesisler çıktı. Yine sahillerde iskelede deniz köşkünden tutun kafeteryalar kadar mekanlar oluşturduk. İnanın bu saydığımız şeylere beş kuruş para harcamadık. Biz, belediyenin kasasına dokunmadan iş yapmasını bilen yatırımı bilen bir kardeşiniziz. Biz bunları size ispatladık bunları da siz biliyorsunuz zaten."


Belki tekrar oluyor ama bunları ifade etmek zorunda olduğunu anlatan Eşref, sözlerine şöyle devam etti: "Söylenen şey şu, 'belediyenin dar imkanları çerçevesinde borç batağı içerisinde elin kolun bağlı kalır yapamazsın' diyenlere söylüyorum. Biz yaparız. Bu çareleri böyle bulduk mu, geriye ne kaldı mahallelerimizdeki hizmetler ve biz görevdeydik"


Zonguldak'ta 1996-2004 yıllarında sekiz yıl çok iş yaptıklarını anlatan Eşref, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tepebaşı Mahallemizde sarı toprak, soğan tarla park yollar şu anda yanı başımızda kireç ocağı bağlantısını yaptık. Hangisini sayayım 1996'dan beri sizlerle birlikte buralarda ciddi yatırımlar yaptık ve bu noktaya geldik. Evet, biz Tepebaşı'nda ekipleri biliyoruz biz artık buralıyız. Zonguldak'ın her tarafındayız. Tepebaşı'nda yatırım yapıyoruz elimiz ayağımız her zaman uzanacak durumdayız."
Eşref, Zonguldak'ın hiçbir yerini ayırmadan, Tepebaşı'nı Karaelmas'tan ayırmadan Karaelmas'ı Bahçelievler'den ayırmadan, Dilaver'i Rat'dan ayırmadan insan ayırmadan iki politika yapmadan hiçbir politik davranışta bulunmadan seçildikten sonra 'bu bunun adamı bu hangi partinin adamı?' diye bakmadan yatırım yapacaklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 15:39:22
Güncelleme :5 Şubat 2009 Perşembe 15:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?