3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

CHP’li heyet TSO’yu ziyaret etti

Zonguldak’ta il ve ilçe teşkilatlarında inceleme yapmak için gelen ve milletvekillerinden oluşan CHP’li heyet Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.


CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim ve Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk’ün de aralarında bulunduğu heyet, TSO Başkanı Salih Demir’i ziyaret ederek Zonguldak’taki sanayinin krizden etkilenip etkilenmediğini sordu. Zonguldak’ın krizden en son etkilenen il olacağını ifade eden Koçal, önceki 2001 krizinde Türkiye’de krizden en geç etkilenen il olduğunu söyledi. Koçal, “Zonguldak’ın sorunlarını sizden dinleyip bunları gerekli mercilere ileteceğiz. Zonguldak’ta kriz henüz kendini göstermedi ama Kocaeli’nde fabrikalar mesailerini yarıya indirerek 4 saate çekmiştir. Ekonomik sıkıntıların tüm Türkiye’yi sardığı bu dönemde ticaret odalarımızı ziyaret ediyoruz” diye konuştu. TSO Başkanı Salih Demir’de heyete ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getirdi.

19 Kasım’da yapılacak olan 5. Şura toplantısı öncesi Batı Karadeniz Ticaret Odası temsilcileri ile bir araya geldiklerini anlatan Demir, kendisinin sözcü seçildiğini ve Zonguldak başta olmak üzere tüm Batı Karadeniz’in sorunlarını bakanlar kurulunun önünde anlatacağını kaydetti. Zonguldak’ın sorunlarını anlatırken biraz daha önem vereceklerini belirten Demir, “Başbakan Erdoğan'a sorunları anlatacağımız toplantıda, bölgenin tüm sorunlarını anlatacağız. Zonguldak’ın problemlerine biraz daha önem verebileceğiz” dedi

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 19:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?