2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

CHP'li vekillerden 'maden' hatırası

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK)incelemelerde bulunan bir grup CHP milletvekili, maden ocağına inerek incelemelerde bulundu.

TTK’da ilk olarak Genel Müdür Rıfat Dağdelen’den kurumun çalışmaları ile ilgili bilgi alan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya, Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Adana Milletvekili Kemal Sağ, Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, Üzülmez Müessese Müdürü Recep Danacıoğlu ile birlikte, TTK Üzülmez Müessesesi’nde maden ocağına girerek inceleme yaptı.
7. ocakta yerin 170 metre altına inen milletvekilleri, işçilerle birlikte yerin altında kızarmış tavuk, ekmek ve kuru soğandan oluşan yemeği yedi. İşçilerle sohbet eden milletvekilleri, tırnaklarıyla kömür kazıyıp, ceplerine doldurarak, kömürleri hatıra olarak saklayacaklarını söyledi.

Ocaktan çıkışta basın mensuplarına geziyi değerlendiren CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, "Teknolojik yenilenmenin önemi bir kez daha kendini gösteriyor. Hem üretim, hem de can güvenliği açısından devletin buralara yatırım yapması lazım. Yeni önlemlerin alınması gerekiyor. Devlet burayı yıllarca sahipsiz bırakmış" dedi.

İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ise, "Yerin metrelerce altında bir dünya. Madencinin feneriyle aydınlanan bambaşka bir dünyaya indik. Enerji üzerine yolsuzluk yapanlar madencinin bu emeğini, hakkını düşünsünler. Hesaplarını vicdanlarında versinler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 19:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?