3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çiftçilere kayıt yenileme uyarısı!

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, üzerinde arazi olup ta ziraat odalarına kaydı olmayan üreticileri uyardı.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan üreticilerin kayıt yenileme işlemlerini her yıl yapmaları gerektiğini belirterek, çiftçi kayıt yenilemelerini yapmayan üreticilerin patpat, mazot, gübreleme ve organik tarım tahlil desteğinden faydalanamayacağını kaydetti.

2010 yılı desteklemelerinden faydalanacak çiftçiler için toprak analizi yaptırmasının zorunlu olduğunu belirten Türkoğlu, “2010 yılında mazot, gübre ve toprak analiz desteklemelerinde yararlanmak isteyen üreticiler, toprak analizini yaptırmaları gerekiyor. Toprak analizi yapılacak yerin büyüklüğüyle ilgili olarak karar da herhangi bir açıklama bulunmuyor. Bu nedenle üreticilerin desteklemelerden faydalanabilmesi için muhakkak toprak analizi yaptırması gerekiyor. Bu nedenle üreticilerimizin bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.
Türkoğlu ayrıca, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan üreticilerin patpat için maliyetin yüzde 50'si oranında, fındık için dekar başına 150 TL Organik Tarım için 20 TL, gübre ve mazot için 10 TL ve toprak tahlili için ise 2,5 TL desteklemeden faydalanacağını belirtti.

Dekar başına 150 TL fındık desteğini alınması için fındık üretici belgesinin alma zorunluluğu olduğunu belirten Türkoğlu, üreticilerin fındık üretici belgesini almak için Ziraat Odası'na başvurmaları gerektiğini kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 09:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?