3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çiftçilere uyarı

Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü 2009 Yılı İçerisinde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı ve tarımsal faaliyette bulunulan tarım arazilerine dekar başına mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacağı duyuruldu.


Zonguldak’ın Ereğli İlçesi İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, toprak analizi desteklemesi dekar başına 2,5 TL, mazot ve kimyevi gübre destekleme ödemesi miktarı Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulunun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu tarafından belirleneceği belirtildi. Toprak Analizi Desteği ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçiler Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuarlarda 01.01.2009 tarihi ile son müracaat tarihi olan 04.12.2009 tarihleri arasında toprak analizini yaptırmak zorunludur. Her toprak analizine en fazla 50 dekar için ödeme yapılacaktır. Mazot ve kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin ÇKS’ deki bilgilerini güncelleştirmeleri ve aşağıdaki belgeleri başvuru sırasında İlçe Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir.


İstenilen belgeler şu şekilde, “Mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi desteği başvuru dilekçesi, ÇKS’ de kayıtlı her bir 50 dekar ve üzeri tarım arazisinin kimyevi gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için Toprak Analiz Formu, Toprak Analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin Toprak Analiz Formu, Çiftçi Kayıt Sisteminde kaydı güncelleştirilmiş çiftçiler için güncelleştirilmiş çiftçi kayıt formu, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Tapudan onaylı tapu kaydı."

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 19:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?