3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Cila operasyonunda 2 kişi serbest

Zonguldak'ta, önceki gün yapılan 'Cila' operasyonunda yakalanan 16 şahıstan ikisi serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan 14 kişi de sağlık raporuna çıkarıldı.


Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Müdürlüğü ekipleri, "Cila" ismini verdiği dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonla, uyuşturucu suçundan cezaevinde yatan N.B. ile Eski Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer'i vurma suçundan cezaevinde yatan C.B.'nin adamları olduğu ileri sürülen toplam 16 kişiyi gözaltına almıştı.
Organize olarak çek senet tahsilatı yapma, tehdit ve şantaj gibi suçlardan yakalanan şahıslardan Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Ş.Y. ile bayan olduğu belirtilen N.B. alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


Gözaltı süresi devam eden 14 kişi de sağlık raporu alınmak üzere hastaneye getirildi. Gözaltındaki şahıslarla ilgili işlemlerin uyuşturucu suçundan cezaevinde yatan N.B'nin duruşmasına yetiştirilmeye çalışıldığı belirtildi.


Operasyonda, 13 tabanca, 12 dinamit lokumu, 3 pompalı tüfek, 14 adet tarihi para, 11 kavanoz, 7.5 kilogram esrar maddesi, yaklaşık 250 bin YTL'yi aşkın çek ve senet, 700 adet mermi ve çok sayıda tehdit mektubu ele geçirilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 12:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?