3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çimenoğlu'ndan değerlendirme

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimeoğlu, belediyenin mali yönden durumunun içler acısı olduğunu belirtti.

Belediyenin içinde bulunduğu mali durum ile ilgili herhangi bir mazeret arayışı ve karamsar bir tablo çizme uğraşı içinde olmadıklarını belirten Çimenoğlu, “Karamsar değiliz aksine iyimseriz” dedi.


Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, bir basın toplantısı düzenleyerek belediyenin mali durumu ile ilgili bilgiler verdi. Belediyenin mali yönden içler acısı durumda olduğunu belirten Çimenoğlu, kamu kurumları ile piyasaya toplam 29 milyon TL borçlarının bulunduğunu, 2 milyon TL civarında ise su, kira ve vergi alacaklarının olduğunu söyledi. Alaplı Aile Çay bahçesinde düzenlenen basın toplantısında Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, slayt gösteri eşliğinde borç alacak ve hedeflerini anlattı. Çimenoğlu, bir yıl içersinde piyasaya olan borçları bitireceklerini belirterek, 1 milyon 184 bin TL alacağın icra yoluna giderek peşinde düştüklerini söyledi. Geçmiş Belediye Başkanlığı dönemimde de “şeffaf belediyecilik” anlayışı içinde olduğunu kaydeden Çimenoğlu, “Bu dönemde de aynı anlayış içerisinde olacağım.

Seçim öncesi de halkımıza bunun sözünü verdim. Halkımızın, dönemimizin şeffaf belediyecilik anlayışını kavrayabilmesi, anlayabilmesi için öncelikle bugün içinde bulunduğumuz tabloyu bilmesi, öğrenmesi ve kulaktan dolma bilgilere sahip olmaması gerekir. Aksi takdirde halkımızın, önümüzdeki süreci doğru okuyabilme, doğru değerlendirebilme imkanı olmayacaktır. Onun içindir ki, değerli halkımız, ancak bugünü bildiği takdirde gelecekteki ortaya koyacağımız durum tablosunu doğru anlama ve dönemimizi doğru değerlendirebilme fırsatını yakalayacaktır. Kamuoyunun şunu özellikle bilmesini isterim ki, bugün bu mali tabloyu siz değerli basın mensuplarımız vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşırken, bundan sonraki hizmet süreci için herhangi bir mazeret arayışı veya karamsar bir tablo çizme uğraşı içinde değiliz. Karamsar değiliz aksine iyimseriz, halkımıza mevcut imkanların da üzerinde hizmet verecek olmanın heyecanı ve hevesi içerisindeyiz” dedi. Belediyenin taşınmaz mallarına ve araçlarına icra konulduğunu belirten Çimenoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:
“Uygulayacağımız iyileştirme politikalarıyla Alaplı Belediyesi, her geçen gün biraz daha iyiye gidecek ve halkımıza hizmet kalitesini de her geçen gün biraz daha yükseltecektir. Bu konuda iddialıyız ve bu iddiamızı da önümüzdeki süreçte istatistiki verilerle sizlerle paylaşacağız. Belediyemizin taşınmaz malları ile araçlarına icra konulmuş durumda. Bizleri piyasaya olan borçlar ilgilendiriyor. Onları bir yıl içersinde bitireceğiz.”
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?