6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Çinli gelin geldi!

Zonguldak’tan sekiz yıl önce üniversite eğitimi için Çin’e giden, eğitiminin ardından orada ihracat ve ithalat şirketi kuran Emrah Akman (27), tanıştığı Çinli Xue Hui (27) ile Türk geleneklerine göre yapılan bir düğünle dünya evine girdi.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinden üniversite eğitimi için sekiz yıl önce
Çin’e giden eğitimini tamamladıktan sonra Çin’de ithalat ve ihracat şirketi kuran Emrah Akman, bir arkadaşının doğum gününde tanıştığı Çinli Xue Hui’ya gönlünü kaptırdı. Çinli Xue Hui’nın Türkiye’ye hiç gitmediği halde ülkesi hakkında çok şey bilmesi ve sevmesinden etkilenen Emrah Akman, 2,5 yıl arkadaşlığını sürdürdü.

Bu süre zarfında evlenmeye karar veren Emrah Akman, din değiştirerek Müslüman olan ve Leyla ismini alan Çinli Xue Hui ile Çin’de resmi nikah kıymasının ardından Türkiye’ye gelerek Türk geleneklerine göre yapılan düğünle dünya evine girdi.

Alaplı Belediyesi Çay Bahçesi tesislerinde düzenlenen düğün törenine genç çiftin ailesi, yakınlarının yanı sıra siyasi parti başkanları çok sayıda davetli katıldı. Tanışma ve evlilik süreci ile ilgili bilgi veren Emrah Akman, şunları söyledi; “8 yıldır Çin’de yaşıyorum. Öğrenci olarak gittim şu an Çin’de ticaret ile uğraşıyorum. Çinli eşimle tanışmamız yaklaşık 2,5 yıl oldu. Bir arkadaşımın doğum gününde kendisiyle tanıştım. Kendisi İngiltere'de yaşadığı için daha önceki Türk arkadaşlardan dolayı Türkiye’ye ilgi duyuyormuş. Sonrasında bana birkaç soru sordu. İşte İstanbul’un şurası şöyle çok güzel, Türkiye çok güzel dedi. Bende sen nereden biliyorsun dedim, Türkiye’ye gidip gitmediğini sordum. Oda arkadaşlarından Türkiye ile ilgili bilgi ve izlenimler öğrenmiş. Orada muhabbete girdik kendisiyle, bir Çin’linin Türkiye hakkında bu kadar çok şey bilmesi ve merak etmesi benim ilgimi çekti. Daha sonra arkadaşlığımız daha da çok gelişti ve bugün buradayız. Kendisi biraz Türkçe biliyor.”

Eşinin evlenmeden önce müslüman olduğunu ve ailesinin de durumu büyük bir olgunlukla karşıladığını belirten Akman, şöyle konuştu: ”Eşim bir yıl önce Müslüman oldu. Ailesi bu durumu normal karşıladı. Özellikle babasının söyledikleri beni çok etkiledi. Babası, ‘Kızım mutlu olsun yeter, dinsiz birisiyle evlenmesin, dini olan birisi ile evlenmesini daha çok isterim' sözü beni gerçekten etkiledi”

Eşi ile nişanlılık döneminde Türkiye’ye geldiğini kaydeden Akman, sözlerini şöyle sürdürdü: ” Eşimle Türkiye’ye gelerek Alaplı ilçesini ve köyümü gezdirdim. Buraları çok sevdi. Kendisi ile beraber fındık topladık. İlçemizdeki gelenek ve göreneklerimizi öğrendi”

Müslüman olup Leyla adını alan gelin ise eşi ile birlikte Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduğunu, eşini ve Türkiye’yi çok sevdiğini söyledi. Düğün töreninde genç çift, yakınları ve dostları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2012 Salı 13:56:57
Güncelleme :17 Temmuz 2012 Salı 14:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?