3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çocuklar 'babaları' çaldı

Zonguldak'ta, esmer çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda park halindeki bir araçtan 'Baba' diye tabir edilen demirleri çaldı.

Demirleri dereye atan çocuklar olay yerinden kaçtı.
İstanbul'dan Zonguldak'ın Çatalağzı beldesindeki termik santral inşaatına konteyner içerisinde malzeme taşıyan Mürteza Alaca (42) idaresindeki 34 SAG 83 plakalı TIR sabahleyin yolda kaldı. Polis tarafından istikametinden geri döndürülen Alaca, kullandığı TIR'ı İkinci Makas mevkiine park etti. Esmer vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede iki çocuk park halindeki TIR'dan "Baba" diye tabir edilen demir parçaları aldı. İki çocuğun parçaları alarak TIR'ın yanında bulunan köprünün ayaklarına yakın bir
yere atarak olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Çocukların çevredekiler tarafından ihbar edilmesi üzerine polis durumu TIR şoförü Mürteza Alaca'ya haber verdi. Olay yerinde çocukları aramaya başlayan polis ekibi mahallede arama çalışması başlattı. Mahallede yaklaşık 15 kadar polis kıraathanelere girdi, evlerde arama yaptı. Bu sırada çevredeki küçük çocuklar olan biteni anlamak için şaşkın gözlerle etrafını izledi. Polis çocukları bulamadan mahalleden ayrıldı.
TIR şoförü Mürteza Alaca, İstanbul'da böyle bir hırsızlığın olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Polis bana haber verdi. Ben termik santrale malzeme taşıyordum. Dolabın kapağı kilitli değildi ancak kapalıydı. Ben İstanbul'da böyle bir şey görmedim. 'Babaları' çalanlar çoluk çocuk sanırım. Termik santrale giden yokuşu çıkamayınca buraya geldim. 10 parça 'Baba' diye tabir edilen demir parçayı çalıp dereye atmışlar. Onların bayramı da bu demek ki."
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 17:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?