3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çocukları için yardım bekliyor

BİR ANNE ÇOCUKLARI İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sosyal güvencesi olmayan ve mutfak ihtiyacını komşularının verdiği destekle karşılayan Yaman ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Kdz. Ereğli'de, eşini ve annesini peş peşe kaybeden, 4 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren Türkan Yaman (40), yokluk ve sefalet içerisinde bir yaşam sürüyor. İki hafta sonra oğlunun askere gideceğini, kızlarını ise okutmakta zorlandığını belirten Yaman, bağırsaklarından rahatsız olması dolayısıyla çalışamadığını ve mutfak ihtiyaçlarını ise komşularının yardımıyla karşıladıklarını söyledi.

Hiçbir sosyal güvencelerinin olmadığını, kaymakamlıktan 3 ayda bir aldıkları 150 TL ve komşularının desteği ile ayakta durmaya çalıştıklarını kaydeden Türkan Yaman, şöyle konuştu: "28 Şubat 2011'de akciğer kanseri olan eşimi 15 gün sonra da kalp rahatsızlığından annemi kaybettim. Eşimin cenazesini bile kaldıramadım. Defin işlemlerini hep başkaları yaptı. Kur'an-ı Kerim okunması ve diğer yapılması gerekenleri sağolsun komşularım halletti. Bağırsaklarımda iltihap olduğundan dolayı ben çalışamıyorum."

Hiçbir sosyal güvencesi olmadığını belirten Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "260 TL'lik kiramı da ödeyemiyorum. Elektrik su parasını ödeyemedim. Gıda ihtiyacımı komşularım karşılıyor. Nereye gideyim ne yapayım bilemiyorum. Kaymakamlığa gittim sonuç alamadım. Üç ayda bir 150 TL alıyorum, ben o para ile ne yapacağım. Belediyeye gittim, evime gelecek oldular gelmediler, bekliyorum gelmiyorlar. Kiramı, elektrik ve su parasını veremedim. Bir ekmek parasına bile muhtacım, duracak yerim yok, köye gitsem

çocuklarım istemiyor. Allah'tan başka kimsemiz yok, yardım istiyorum. Komşularımdan para alarak Zonguldak'a gittim. Valiyle görüşmek istedim ama görüştürmediler. Valilikteki yetkililer paran var da buraya neden geldin şeklinde sitem ettiler."

20 yaşındaki oğlunun iki hafta sonra askere gideceğini, derslerinde çok başarılı olan ve her dönem takdir teşekkür getiren kızlarının okumak istediğini söyleyen Yaman, iki kızının lisede okuduğunu, 1 kızının da üniversiteye hazırlandığını söyledi. Askere gidecek oğluna para veremiyeceğini anlatan Yaman, sözlerine şöyle devam etti: "Oğlum iki hafta sonra askere gidecek cebine 1 TL koyacak param yok, maaşım yok, bir kızım üniversiteye hazırlanıyor. YGS' den 417 puan aldı. Diğer kızlarım ise her dönem

takdir ve teşekkür alıyor, iş adamlarımızdan kızlarımın eğitimleri için yardım etmelerini istiyorum. Kızlarım okumak istiyor ama benim onları okutacak durumum yok, hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum. Başkaları para verirse pazar görüyoruz, başkaları verirse ekmek alıyoruz. Bize akrabalarımızdan ve ailemizden destek yok, kendim için değil, askere gidecek oğlum ve okumak isteyen kızlarım için yardım edilmesini istiyorum, çok çaresizim."

YARDIM EDİLSİN

Türkan Yaman'ın görümcesi Ayşe Dönmez (50) de kendilerinin de durumlarının kısıtlı olduğunu ve vefat eden kardeşinin hanımı olan Türkan Yaman ve çocuklarının yardıma muhtaç olduklarını söyledi.

Türkan Yaman'ın 18 yıllık komşusu Şükran Ergün ve Nazire Doğru da, ailenin durumunu çok iyi bildiklerini ve kendilerinin de imkanları ölçüsünde yardım yapabildiklerini belirterek "Kardeşimizin durumu çok kötü, sağdan soldan gelen yardımlarla geçiniyorlar. Çocukları para istiyor kahrımızdan çok üzülüyoruz. Bunlara sahip çıkan yok, oğlu askere gidecek onu nasıl göndereceğini de bilmiyor. Bu aileye sahip çıksınlar el uzatsınlar" diye konuştular.

BİR ANNE ÇOCUKLARI İÇİN YARDIM BEKLİYOR
BİR ANNE ÇOCUKLARI İÇİN YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 12:36:05
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 14:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?