3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çocukları kene ısırdı

Zonguldak'ta, evinin önünde oynayan 9 yaşındaki bir çocuğu kene ısırdı. Çocuklarının vücutlarında kene olduğunu gören aile hastaneye başvurdu.


İlköğretim ikinci sınıf öğrencisi Yasin Y.'nin sağ kulağının arkasında kene olduğunu gören babası Zekai Y., keneyi kendi elleriyle çıkardı. İki gün sonra kene bu sefer 19 aylık Emirhan Y.'yi ısırdı. Annesi Zeliha Y. tarafından özel hastaneye getirilen Emirhan'ın bacağına yapışan kene doktorlar tarafından titizlikle çıkarıldı.
Evlerinin önünde oynarken ikinci kez bir kene tarafından ısırıldığını fark eden Yasin Y., annesine vücudunda bir kene olduğunu söyledi. Babası tarafından hastaneye getirilen Yasin'in vücudundaki kene çıkarıldı. Bir süre gözaltına alınan Yasin Y., babasıyla evine geri döndü.


Doktorların herhangi bir belirtide hastaneye başvurmalarını söylediğini ifade eden baba Zekai Y., şöyle konuştu: "Kene ilk önce büyük oğlumu ısırdı ardından küçük oğlumu ısırmış. Annesi fark edince doktora getirmiş. Yine büyük oğlum ikinci kez bir kene tarafından ısırılmış. Büyük oğlumu ısıran keneyi ben çıkardım. Bana 'Vücudundan niye keneyi sen çıkardın' diye söylemde bulundular. İkincisini fark ettiğimde oğlumu doktora getirdim. Doktorlar iğne ile oğlumun vücudundan keneyi çıkardı. Bir hafta
içerisinde herhangi bir belirti olması halinde doktora başvurmamız söylendi."


HER AN TEDİRGİNİZ
Keneler tarafından ısırılan çocuklarının bir süre doktorlar tarafından tedavi edilip gözlem altına alındığını ifade eden aile, her an tedirgin olduklarını dile getirdi. Kenelerin çocuklarının vücutlarına evlerinin önündeki ağaçlardan bulaşmış olabileceği ihtimali üzerinde duran aile dördüncü katta oturmalarına rağmen kenelerden uzak durmalarına yarar sağlamadığını söyledi. Evlerinin balkonundaki kuruyan giysilerde bile kene gördüklerini ifade eden Zeliha Y., her gün çocuklarının vücutlarını kontrol
etmeye başladıklarını söyledi.
Henüz çocuklarında bir şüpheli belirti olmadığını belirten aile çocuklarının sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Geçen yıllarda keneler üzerinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı tespit edilmiş, çok sayıda kişi bu hastalık nedeniyle hayatını kaybetmişti.

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 12:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?