3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çomranlı Köyü'nde hayvancılık eğitimi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Çomranlı Köyünde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine ve hayvancılıkla uğraşanlar için eğitim toplantısı yapıldı.

Çaycuma İlçesi Çomranlı Köyünde yapılan eğitim toplantısı Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü, Çaycuma İlçe Tarım Müdürlüğü ve Veteriner Hekimler Odası İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa olarak düzenlendi.

Toplantıya çak sayıda yetiştirici katıldı. Eğitim toplantısında Çaycuma İlçe Tarım Müdür Vekili İrfan Soysal, "Sağım ve Sağım Teknikleri" Veteriner Hekimler Odası Zonguldak İl Temsilciliğinden İl Temsilcisi Veteriner Hekim Önder Alkan ve Veteriner Hekim Mustafa Özer tarafından "Mastitis" hastalığı hakkında bilgiler verildi.

Ayrıca toplantıya katılan Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım ve Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, Süt sığırcılığı projesinde uygulanan Çomranlı Köyü ve Nebioğlu Beldelerine Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından Tarım Danışmanı olarak Veteriner Hekim atamaları yapıldığını bu tarım danışmanı olan Veteriner Hekimlerin yetiştiricilerin hizmetinde olduklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 14:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?