3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Çöngelli'de Bahar Şenliği çoşkusu

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Kasımlı Çöngelli, Yarenler İlim ve Yardımlaşma Derneği yararına 1. Bahar Şenliği düzenlendi.


Çöngelli futbol sahasında yapılan şenliklerde Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve güreş müsabakaları yapıldı. Kur'an okuyan hafızlar il içi ve il dışından gelirken, yöresel yiyecekler dernek yararına satışa sunularak derneğe gelir elde edildi. Her boyda yapılan güreşler büyük ilgi görürken, baş pehlivanlık güreşinde Barış Aslancan rakibi Yığılcalı Hüdai'yi yenerek baş pehlivan oldu.

Baş pehlivanlıkta üçüncülüğü Hüseyin Uğuz kazandı. Çöngelli 1. Bahar Şenliklerine Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, DP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Yaman, Alaplı Gençlik Spor Müdürü Mustafa Öztürk ile çok sayıda davetli katıldı. Bahar şenliklerindeki güreşlerde güreş ağalık seçimini İsmail Çağlayan kazandı.


Çöngelli Köyü Yarenler İlim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Özcan, gelecek yılda şenliklere devam edeceklerini, geleneksel hale getirebilmek için çalışmalara şimdiden başlayacaklarını belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 19:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?